Erdoğan - Davutoğlu görüşmesi yarına kaldı

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan - Davutoğlu görüşmesi yarına kaldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2015 15:27

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 25. Dönem Milletvekili Seçim sonuçlarını takip ettiği Huber Köşkü'nden 20 saat sonra ayrıldı. Erdoğan'ın Ankara'da Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmesi bekleniyordu ancak görüşmenin yarın yapılacağı öğrenildi. Öte yandan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Parti Genel Merkezi'nde 7.5 saat süren toplantı sonrasında açıklamalarda bulundu. Şahin, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Merkez Karar Yürütme Kurulu ve Bakanlar Kurulu üyeleriyle yapılan toplantıda 'koalisyon veya erken seçimin' ele alınıp alınmadığına ilişkin, "Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Haberin Devamı

25. Dönem Milletvekili Seçimlerinin ardından sonuçları takip etmek için Tarabya’da bulunan Huber köşküne gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geceyi burada geçirdi. Erdoğan, yaklaşık 20 saat sonra Huber köşkünden ayrılarak Atatürk Havalimanı'na gitti.

Erdoğan, özel uçak "ANA" ile saat 16.30'da Ankara'ya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Esenboğa Havalimanı'nda, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Ankara Emniyet Müdürü Kadri Kartal ve diğer ilgililer karşıladı.

Erdoğan'ın beraberinde eşi Emine Erdoğan da Ankara'ya geldi.

Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmesi bekleniyordu. Ancak görüşme tarih ve saatinin Saray tarafından belirleneceği, Cumhurbaşkanlığı'nda ise bugün için bir planlama yapılmadığı öğrenildi.

Erdoğan - Davutoğlu görüşmesinin yarın yapılabileceği belirtildi.

Haberin Devamı

ERKEN SEÇİM KONUŞULDU MU?

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Genel Merkezi'nde Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Bakanlar Kurulu üyeleriyle yaptığı toplantı sona erdi. Yaklaşık 7,5 saat süren toplantısı sonrası kameraların karşısına geçen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, toplantının gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Şahin, yaptığı açıklamada, "Bugün AK Parti Genel Başkan Yardımcıları olarak bakan arkadaşlarımızla birlikte Genel Başkanımızın, Başbakanımızın başkanlığında bir araya geldik. Dün gerçekleşen seçim sonuçlarını değerlendirdik ve başlayacak yeni süreçle ilgili de fikir alışverişinde bulunduk. Milletimizin dün ortaya koymuş olduğu siyasi iradeye ve karara AK Parti olarak derin saygı duyuyoruz. Ancak, bu seçim sonuçları 13 yıldır Türkiye'de uygulanan hükümet şekillerine göre farklı bir sürecin başladığını gösteriyor bize. Biz, AK Parti olarak bu süreçle de sorumlu davranacağız ve halkımız müsterih olsun diyoruz. AK Parti olarak bu yeni süreçte de Türkiye'nin son seçimlere göre de en büyük ve en güçlü partisi olarak ülke menfaatlerini ön planda tutma politikamızı aynen devam ettireceğiz. Bizim istişare çalışmalarımız yani seçim sonuçlarını değerlendirme ve başlayacak olan süreçle ilgili başlayacak yol haritası belirleme çalışmalarını Çarşamba günü Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyelerimizle yapacağız, hemen ertesi gün de Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nı yapmayı planlıyoruz. Önümüzdeki hafta da büyük ihtimalle seçilmiş olan yeni milletvekili arkadaşlarımızla bir araya geleceğiz. Bu dönemde milletvekili adayı olmamış eski diyebileceğimiz milletvekili arkadaşlarımızla da yeniden bir araya gelerek hem seçim sonuçlarını hem de başlayacak olan bu süreci değerlendirmek istiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Toplantının uzunca bir süredir devam ettiğine işaret eden Şahin, "Toplantıda, erken seçim veya koalisyon konuşuldu mu" sorusuna, "Bu konudaki değerlendirme çalışmalarımız devam ediyor. Belki bütün bu çalışmaların sonucunda Genel Başkanımız, Başbakanımız kamuoyuyla yapmış olduğumuz değerlendirmelerin sonucunu paylaşabilir" karşılığını verdi.

Seçim Sonuçları

.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!