Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan balkon konuşması

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Ahmet Davutoğlundan balkon konuşması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2015 03:09

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde 'balkon konuşması' yaptı. Davutoğlu AK Parti'nin destan yazdığını ve seçimlerde birinci parti olduğunu vurguladı. Davutoğlu, 'Diğer partilere mesajımız şudur. Küçük hesaplarla zafer üretmeye kalkmasınlar.' dedi. İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Haberin Devamı

Başbakan Ahmet Davutoğlundan balkon konuşması

Kökleri tarihinin derinliğinden beslenen, dağları istikbale uzanan kutlu yürüyüşümüzün değerli dava arkadaşları. Ak Parti’nin değerli mensupları hepinize selam olsun. Bu seçim gecenize 81 vilayeti dolaşmış olarak geliyorum. Size Ağrı'dan Ilgaz'dan Uludağ'dan selamlar getirdik. Selam olsun ülkemizin her köşesine, her ırmağına, her dağına, her ovasına. Bu balkondan vatandaşlarımıza sesleniyorum. Onlara da selam olsun. Allah onlardan, onların iradelerinden razı olsun. Bu balkonu bir demokrasi makamı yapan cumhurbaşkanımıza da selam olsun.



"EN BÜYÜK TEŞEKKÜRÜMÜZ MİLLETİMİZE"

Haberin Devamı

Aziz dava arkadaşlarım, sizin bu coşkunuz dahi tam bir demokrasi şölenidir. Bu şöleni bize yaşatan teşkilatımıza selam olsun. İşte bir demokrasi şöleninin akşamında, güzel bir günün akşamında hepinizi saygıyla muhabbetle selamlıyorum. En büyük teşekkür milletimizedir. Aziz milletimizi bu seçim gününde tebrik ediyorum. Sandığa gidip oy kullanan, irade beyan eden her aziz vatandaşımıza selamlarımı, saygılarımı sunuyorum. AK Parti hareketi 13 yıldır tek bir şeyin davasını verdi, o da milli irade, milli irade ve milli irade. Her türlü engelle karşılaştık. Kurucu genel başkanımız yasaklı ilan edildi, 2007'de e-muhtıra vermeye kalktılar. AK Parti kadrolarına selam olsun. Partimizi kapatmaya çalıştılar. Ama biz hep milli irade dedik.

Haberin Devamı



Başbakan Ahmet Davutoğlundan balkon konuşması

Haberin Devamı

"BİRİNCİ PARTİ AK PARTİ'DİR"

Kimsenin şundan şüphesi olmamalıdır. 13 yıldır büyük sınavlardan geçtik, hiçbir zaman eğilmedik, hiçbir zaman eğilmeyeceğiz. Biz milletten geldik, kaderimiz milletin kaderidir. İkinci teşekkürüm Ak Parti teşkilatlarına. Bir ahlak abidesidir Ak Parti hareketi. Nice çetin yolculuklardan zaferle çıktık. Şimdi de hamdolsun 11. Seçimin de birinci AK Parti’dir.

"AK PARTİ BİR KEZ DAHA DESTAN YAZMIŞTIR"

Ya Allah diyoruz. Bu gece tekrar bismillah diyoruz. Hamdolsun büyük başarılara imza attık, daha büyük başarılar bizi bekliyor. Bir an durmayacağız, bir an bile milletten ayrı düşmeyeceğiz. Nefesi kesilir mi diye bekleyenler bilsin ki bizim için dönemler değil asırlar önemlidir. Bu seçim kampanyasından 81 vilayette vatandaşlarıyla buluşan AK Partidir. Her bir AK Parti teşkilatı üyesini alnından öpüyorum. Bugün AK Parti bir kez daha destan yazmıştır. Coşkulu mitingler, coşkulu mesajlar için teşekkür ediyorum. Kutlu yürüyüşümüz bir an bile sekteye vurmadan devam edecektir inşallah.

Başbakan Ahmet Davutoğlundan balkon konuşması

Haberin Devamı

Bu seçim öncesinde bir çok seçim şaibesi yaratanlar. Bu demokrasi tecrübesiyle Türkiye kendini ispatladı mı? Neticeyi önceden şekillendirmek adına şaibe söylentileri çıkaranlar şu an utanç duymalılar. Hiçbir şaibe seçime gölge düşmeyecektir. 4. teşekkürüm yurtdışına. Her zaman onların yanında olmaya devam edeceğiz. Aziz dava arkadaşlarım gelelim vereceğimiz temel mesajlara.

Başbakan Ahmet Davutoğlundan balkon konuşması

Herkesin bilmesi gerekir ki AK Parti bu seçimin galibi ve birincisidir. Kimse kaybettiği seçimden zafer çıkarmaya kalkmamalıdır. 76 ilde vekil çıkardık. 6 bölgede birinci olan parti AK Partidir. Özellikle diğer parti temsilcilerin ne diyeceklerini bekleyerek buraya çıktım. 74 ilde vekil çıkarmıyor. Büyük zafer çıkardığı iddia edilen parti ilde vekil çıkaramıyor. Herkes kendi muhasebesini yapmalı. Türkiye’nin omurgası AK partidir.

Haberin Devamı

Buradan mesaj olması nedeniyle herkese sesleniyorum. Bu siyasi tablodan istikrarımıza zarar gelmemesi için her türlü tedbiri alacağız. AK Parti olarak milletin refahı için nöbette olduk, olmaya devam edeceğiz. Milletimiz rahat olmalıdır. 12-13 yılın sınavlarından geçmiş kadrolarımız bu ülkeye zara verilmesine asla izin verilmeyecektir. Herhangi bir çevre kriz senaryolarına yatırım yapmaya kalkarlarsa bilsin ki AK Partinin kadroları dimdik ayaktadır, ayakta olacaktır. Kendi değerlendirmemizi yapacağız ama bu değerlendirmeyle birlikte atılması gereken adımları, atılması gereken zamanda atacağız milletimizin huzuru için milletin omurgası AK Parti görev başındadır, olacaktır da.

Başbakan Ahmet Davutoğlundan balkon konuşması

Yarın yeni bir güne yeni bir dava aşkıyla ya Allah bismillah diyerek başlayacaksınız dava arkadaşlarım. Ak parti üzerinden hesap yapılmasına izin vermeyeceksiniz. Sizler bu milletin omurgasısınız. 81 vilayeti gezerken nasıl bir aşkla hareket etiğiniz gördüm. Bütün teşkilatlarıma sesleniyorum. Hepinizi gözlerinizden öpüyor, tebrik ediyorum. Siz her yerde dimdik durdu, al bayrağı her yerde dalgalandırdınız. Şimdi teşkilatlarımızın her bir ferdi yarından itibaren yeni bir yol aşkıyla bu kutlu yürüyüş devam edecek. Bütün teşkilatlarımızı barış içinde bu çalışmaları yapmaya davet ediyorum. Yola aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Bize oy vermiş olsun olmasın bütün vatandaşlarımızı kucaklayacağız. Bu seçimlerden alınması gereken mesajları hep birlikte değerlendireceğiz ve yolumuza devam edeceğiz.



"DİĞER PARTİLERE MESAJIMIZ ŞUDUR"

Bu seçim zorlu bir süreçten geçen bir seçim oldu. Paralel yapılar AK Partiyi zaafa düşürmek istediler. Her ne surette olursa olsun aynı şeyi söylüyoruz. Bu seçim sonuçlarıyla Hayırlar feth ola, şerler defola. Birliğimiz, beraberliğimizi daim etsin. Buradan diğer partilere mesajımız şudur. Küçük hesaplarla zafer üretmeye kalkmasınlar. Kendi değerlendirmemizi yapacağız. Yeni bir sivil anayasası yapma konusunda bütün partilere tekrar çağrı yapıyoruz. Her partinin şiddetle, terörle arasına mesafe koyması gerekir. Her türlü fikre açığız ama bir fikre kapalıyız. Darbe anlayışına kapalıyız. Hiçbir çevre Türkiye’nin kaderini belirlemeye kalkamayacak. Ak parti 12 yıldır bütün bunları icraatıyla ortaya koydu. AK Parti millet için en doğru olanı yapmaya kararlıdır.

Bir mesajım da gönül coğrafyasına. AK Parti var oldukça sizin meseleniz bizim meselemizdir. Karşımızda geniş bir cephe oluşturmuş olabilirler ama adalet demeye devam edeceğiz. Hak davasını yüceltmeye devam edeceğiz. Bu gece vakti böyle coşkuyla sizlerle beraber olmamız gelecekle ilgili olan kararlığımızı pekiştirdi. Milli iradeyi hep birlikte gerçekleştirmeye var mısınız? Adalet, irfan davasını kararlılıkla devam ettirmeye var mısınız?

Yarın yeni Türkiye için yeni bir yolda yürümeye başlayacağız. İnsan onurunu korumaya, her ülkeye bereket getirmeye. Yeni Türkiye’yi inşa etmek için çalışmaya millet önünde söz veririz. Söz mü Ankara, söz mü Türkiye? Allah sözümüzü tutmayı nasip etsin. Devletimize, milletimize zeval vermesin. Gelecek on yılların mührünü vursun. Allah yar ve yardımcımız olsun, Allah’a emanet olun.

Seçim Sonuçları


BAKMADAN GEÇME!