Şanlıurfa'da AK Parti sandık iptali istedi

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfada AK Parti sandık iptali istedi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2015 17:49

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, Şanlıurfa'da HDP'ye toplu oy kullanıldığı iddialarına ilişkin, "Seçimin bu sandıklarda iptaline ilişkin talebimiz oldu" dedi.

Haberin Devamı

Nebati, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de tarihi bir seçimin gerçekleştirildiğini söyledi. Diyarbakır'daki patlamanın ardından gerekli siyasi sağduyuyu gösteren partilere teşekkür eden Nebati, Türk demokrasisinin benzer badireleri rahatlıkla atlatacağına inandığını vurguladı. Viranşehir ilçesindeki bir okulda toplu oy kullanıldığına ilişkin iddiaları değerlendiren Nebati, şunları kaydetti:

Şanlıurfada AK Parti sandık iptali istedi

"SEÇİMİN BU SANDIKLARDA İPTALİNİ İSTEDİK"

"İlçeye bağlı Büyükmutlu Mahallesi'nde Ömer M isimli şahıs, sosyal paylaşım sitesinde HDP'ye toplu oy kullandığına ilişkin görüntü paylaşmış. Sosyal medyada konu tartışılmaya başlandıktan sonra şahıs paylaşımını hesabından kaldırmıştır. Konuyla ilgili gerekli yasal işlemlerin yapılması hem de seçimlere sandıklara iradenin yansıması için girişimlerde bulunduk. Şahsın aranması yapılıyor, gözaltı kararı verildi ancak şahıs kayıp. Bu okulda ilçe seçim kurulunun da gerekli çalışmaları yapması için uğraşıyoruz. Seçimin bu sandıklarda iptaline ilişkin talebimiz oldu.

Haberin Devamı

"HDP'DEN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ"

Viranşehir Seçim Kurulu ve Cumhuriyet Savcılığının gerekli işlemleri yapacağına inanıyoruz." Nebati, HDP'den açıklama beklediklerini sözlerine ekledi. Öte yandan güvenlik güçlerinin, söz konusu kişinin yakalanması için başlattığı çalışma sürüyor.

Viranşehir ilçesinde bir kişi, sosyal medya aracılığıyla HDP'ye toplu halde oy verdiğine ilişkin görselleri sosyal paylaşım sitesinden paylaşmıştı.

BAŞKALARININ OYUNU ÇALMAK HIRSIZLIKTIR

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Şanlıurfa'da HDP'ye toplu oy kullanıldığı iddialarına ilişkin, "Birkaç saat önce sosyal medyada fotoğraf çekilmiş, herhalde kişi yakalandı. Başkalarının yerine ha bire mühür basıyor. Bu ahlaksızlıktır, başkalarının oyunu çalmaktır, hırsızlıktır" dedi.

Seçimlerin hayırlara vesile olmasını dileyen Eroğlu, şöyle konuştu: "Demokrasilerde kararı millet verir. Biz yıllarca bunun mücadelesini yaptık. 'Söz de karar da milletindir' dedik. TBMM'de kürsünün hemen arkasında 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' yazar. Biz buna inanıyoruz. Bugün de inşallah milletimiz feraset sahibi. Milletimize güveniyorum. Türkiye'nin bahtı açık. Milletimizin feraseti sayesinde iyi bir netice çıkacağına inanıyorum. Milletimiz istikrardan yana tavrını koyacaktır."

Haberin Devamı

"ÖBÜR DÜNYADA DA HESABI SORULUR"

İzmir'de seçim sürecince bir sıkıntı yaşanmadığını, İzmirlilerin kibar, demokrasiye inanmış insanlar olduğunu vurgulayan Eroğlu, bu ortamı provoke etmek isteyenlerin olabileceğini, vatandaşların buna karşı hassas olması gerektiğini kaydetti. illetin kararı ne ise onun başımız üstünde yeri vardır" diyen Eroğlu, soru üzerine başkalarının yerine oy kullanma iddialarına değerlendirdi.

Eroğlu, "Birkaç saat önce sosyal medyada fotoğraf çekilmiş, herhalde kişi yakalandı. Başkalarının yerine ha bire mühür basıyor. Bu ahlaksızlıktır, çünkü başkalarının oyunu çalmaktır, bu hırsızlıktır. Burada kul hakkı vardır. Sadece bu dünyada değil öbür dünyada da hesap sorulur. Çünkü başkasının hakkını gasp ediyor. Milletin reyine ipotek koyuyor. Özellikle ricam bu konuda milletimizin hassas davranması lazım. Herkesin milletin oyuna saygı göstermesi gerekir. Seçimlerin Türkiye'nin büyümesine, gelişmesine vesile olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!