Bu baba nasıl serbest?

Güncelleme Tarihi:

Bu baba nasıl serbest
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2015 00:48

Bir baba 13 yaşındaki kızını türlü işkenceyle hastanelik etti. Gözaltına alındı ancak serbest bırakıldı. Küçük kız için atanan avukat, cani babanın bırakılmasına sosyal medyadan isyan etti. İsyanı çığ gibi büyüdü, küçük kız korumaya alındı ancak o baba hâlâ serbest.

Haberin Devamı

KAĞITHANE’de annesiyle yaşayan D.Ş. (13) babası tarafından demir çubukla feci şekilde dövüldü. Kızı D.’yi hastaneye götüren anne, eski eşi M.C.’den şikâyetçi oldu. Tedavinin ardından D.Ş. de götürüldüğü Kağıthane Çocuk Büro Amirliği’nde “Şikâyetçiyim” dedi. İstanbul Barosu’nun karakola gönderdiği bir avukat ise D.Ş.’nin ifade işlemine yardım etti. D.Ş.’yi bu şekilde gören avukat, fotoğraflarını çekti, ardından annesiyle birlikte evine bıraktı.


‘ÖLÇÜYÜ KAÇIRMIŞIM’


Bu sırada gözaltına alınan baba Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edildi. İfadesinde “Mahalleli, kızımın sokaklarda dolaştığını ve sigara içtiğini söyledi. Uyarmak ve ders vermek istedim. Kızımı alıp evime getirdim. Kendimi kaybettiğim için ölçüyü kaçırmış olabilirim” dedi. Ardından da serbest bırakıldı.

Haberin Devamı


5.5 SAAT İŞKENCE


D.Ş.’nin avukatı, cani babanın bırakılmasına sosyal medyadan isyan etti. Önce Twitter’da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nı ekleyerek, yetkililere seslenen avukat, sonra da olayı Ekşisözlük’te anlattı: “Geçen hafta karakolda gördüğüm manzara beni kahretti. 13 yaşındaki bir kız, uyuşturucu bağımlısı babası tarafından 5.5 saat işkenceye maruz bırakılmış, sigara yedirilmiş, ıslatılmış ve demir çubukla darp edilmişti. Psikopat baba, ölümle tehdit etmesine rağmen, anne çocuğu hastaneye götürüyor. Sonrası ‘Sonun geldi, ölümün elimden olacak’ tarzı mesajlar...” Avukatın ‘çığlığı’ önceki gece sosyal medyayı ayaklandırdı. Babanın bırakılmasına tepki yağdı.

Bu baba nasıl serbest


HASIMA MESAJ

Baronun atadığı avukat, küçük kıza şiddetin boyutunu ortaya koyan bu fotoğrafları da Ekşisözlük’te paylaştı, “Çocuğunun fotoğraflarını hasmına göndererek ‘Kendi çocuğuma neler yaptım, sana neler yapacağımı tahmin et’ tarzı mesajlar dahi atmış” diye yazdı.


Çığlık duyuldu KORUMADA


SOSYAL medyadaki çağrıların ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam küçük kızı ve ailesini koruma altına aldırdı. İslam, Twitter’dan yaptığı açıklamada da “Bakanlık olarak söz konusu olay ile ilgili suç duyurusunda bulunuldu. Çocuğa eziyet eden şahsın serbest bırakılması hususunda ilgili mercilere itirazımız iletildi” dedi. Olayın duyulmasının ardından darp edilen D.Ş. ve ailesi için yardım kampanyası başlatıldı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!