Davutoğlu: ‘Kim yaptıysa bulur hesabını sorarız’

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlu: ‘Kim yaptıysa bulur hesabını sorarız’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2015 19:06

Başbakan Davutoğlu Diyarbakır'daki patlamayla ilgili olarak, "Vali beyle biraz önce konuştum, gerekli talimatları verdim. Buradan bütün Türkiye'ye özellikle de Diyarbakır'lı kardeşlerime sesleniyorum: Lütfen istismarlara, provokasyonlara karşı uyanık olalım. Bu konuyu hiç kimse provoke etmemeli" dedi.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, HDP’nin Diyarbakır mitinginde yaşanan patlamaya ilişkin olarak, “Nasıl AK Parti’ye yapılan bir saldırıyı karşılıyorsak MHP’ye, HDP’ye, CHP’ye HÜDAPAR’a kime yapılırsa aynı şekilde karşılarız, her kim yaptıysa bulur hesabını sorarız. Trafo patlaması mı, suikast mi? Tetkik edeceğiz, gerekli sonucu en kısa sürede elde edeceğiz” dedi.

Davutoğlu: ‘Kim yaptıysa bulur hesabını sorarız’
ERDOĞAN, PATLAMAYLA İLGİLİ BİLGİ ALDI

Gaziantep’te 78. kentte 109 miting yaptığını 81 ili tek tek dolaştığını belirterek konuşmasına başlayan Davutoğlu, Demokrasi Meydanı’nda şunları söyledi:

HDP MİTİNGİNDEKİ PATLAMAYI ARAŞTIRACAĞIZ

Davutoğlu: ‘Kim yaptıysa bulur hesabını sorarız’
Demirtaş'tan patlama sonrası ilk açıklama

Haberin Devamı

“HDP’nin Diyarbakır mitinginde trafonun olduğu yerde bir patlama oldu. Az sayıda da olsa yaralı var. Bütün vatandaşlarıma buradan sesleniyorum. Bu meselenin arkasında ne varsa trafo patlaması mı, suikast mi? Tetkik edeceğiz, gerekli sonucu en kısa sürede elde edeceğiz. Vali Bey ile az önce konuştum gerekli talimatları verdim. Diyarbakırlı kardeşlerime sesleniyorum. Provokasyonlara karşı dimdik durmalıyız. Kimse bu olayı da provoke etmemeli. Kaza mı, saldırı mı? Belli değil. Ama ortaya çıkacak. Ne varsa ortaya çıkartacağız. Ben AK Parti’ye yapılan saldırıya nasıl karşı çıkarsam MHP’ye, HDP’ye, CHP’ye HÜDAPAR’a kime yapılırsa aynı şekilde kınar, onun için de gerekli tedbirleri alırız. Bütün Diyarbakırlı kardeşlerim sağduyulu davransın. Mutlaka bu olayın neticesini alacağız. Seçime doğru bir provokasyon varsa ona karşı da dimdik ayakta durmalıyız.

Davutoğlu: ‘Kim yaptıysa bulur hesabını sorarız’
Sağlık Bakanı: 50 civarı yaralı var

Davutoğlu: ‘Kim yaptıysa bulur hesabını sorarız’
Diyarbakır'daki HDP mitinginde patlama

ÇATI ADAYI MAKYAJLADILAR

7 Haziran kader günüdür. Namus günüdür. Bütün liderler, genel başkanlar meydana çıktı. 81 ili tamamlayacağız. Kılıçdaroğlu, Demirtaş her yere gidebildiler mi? Bahçeli Sivas’ın ötesinde konuşabildi mi? Beraber temeli olmayan çatı aday buldular, temelden gelen Erdoğan Cumhurbaşkanı oldu. Çatı adayı makyajladılar, MHP’den aday yaptılar. ‘Ben aday olmasaydım HDP’ye oy verirdim’ diyor. Hep beraber ittifak oldular, iktidar olma niyetleri yok. Niyetleri, istikrarı bozup Türkiye’yi karıştırmak. 90’lı yıllardaki gibi Kemal Kılıçdaroğu Kemal Derviş’i getiriyor. Kendi aklı olmayan, dışarıdan akıl ithal edene güvenilir mi?

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU, HESAP DA BİLMEZ COĞRAFYA DA

Kılıçdaroğlu, Gaziantep’e gelmiş, ‘Antep’i marka şehir yapacağım’ demiş. Günaydın, Gaziantep zaten marka şehir. Dünya’nın en rakabetçi 7. şehri Gaziantep. Ya sen daha Gaziantep’in potansiyelini bilmiyorsun bu ne cahillik diyecek misiniz? Nereden nereye geldiğimizi göstermek için Gaziantep önemli bir gösterge. Her alanda 10 misli büyümüş bir şehir. Kılıçdaroğlu hesap da bilmez, coğrafya da bilmez. Ahmet Hoca diyorsunuz ya. Kılıçdaroğlu’nun coğrafya kırık, matematik kırık, hesap kırık, ekonomi kırık. Sınıfı geçemeyecek olana iktidar verilir mi? ‘Hayatım başarı hikayesi’ diyor. SSK’yı batırdı. Girdiği her seçimi kaybetti. Bir kaset olmasa genel başkanlığa da gelemeyecekti.



MHP’NİN TÜRKMENLERE ÖZÜR BORCU VAR

Kılıçdaroğlu diyor ki ‘Bu masumları, yoksulları, yetimleri Esed zulmüne, Baas zulmüne geri vereceğiz’ diyor. MHP’nin buradaki adayı diyor ki biz ‘Biz iktidara gelirsek, Esed’le konuşacağız. Onunla birlikte bir çözüm arayacağız.’ 300 bin kardeşimizin, Bayırbucak Türkmeni’nin, Halep Türk’ünün Kürt’ünün kanını elinde tutan biri ile konuşmak nasıl bir cürettir. Biz Türkmenlere yardım edelim derken, o tırları durduranları bunu ifşa edenlere sahip çıkan MHP’nin Türkmenlere bir özür borcu var.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!