Kemal Kılıçdaroğlu'nun Hatay mitingi

Güncelleme Tarihi:

Kemal Kılıçdaroğlunun Hatay mitingi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2015 21:39

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimde sandıklara sahip çıkacaklarını belirterek, "Her türlü önlemi aldık. O kadar önlem aldık ki, Genel Merkezimizdeki 'Şero'yu bile tembihledim. 'Aman, sakın trafoya girme, bütün kedilere haber gönder, hiçbir kedi trafoya girmesin' diye” dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, Defne ilçesi Uğur Mumcu Alanı'nda düzenlenen mitingde, ülkenin birliği, dirliği, güzelliği, geleceği ve umudu için çalışacağını, alın teri dökeceğini söyledi.


Seçimlere az süre kaldığını, sandığa giderek yaşanılabilecek bir Türkiye'nin temelini atacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:


“Sandığa giderken her vatandaşımın düşünmesini istiyorum. 'Türkiye büyüyor, zenginleşti' diyorlar. Düşünsün, 'Benim mutfağıma niye uğramadı bu zenginlik?' diye. 'Türkiye'de işsizlik yok' diyorlar. Ankara'daki beylerin çocukları otomatikman devlet memuru oluyor. Düşünecek benim değerli kardeşim, 'Benim çocuğum niye işsiz?' diye. Bizim çocuklarımız KPSS'ye girerken alın teri döküyor, kurs parası ödüyor. O Ankara'daki beylerin çocukları hiçbir sınava girmeden doğrudan devlet memuru oluyor. 7 Haziran'da sandığa giderken bunu düşün vatandaşım. Sandıklara sahip çıkacağız. Her türlü önlemi aldık. O kadar önlem aldık ki Genel Merkezimizdeki 'Şero'yu bile tembihledim. 'Aman, sakın trafoya girme, bütün kedilere haber gönder, hiçbir kedi trafoya girmesin' diye. Sandıklara sahip çıkacağız ama önce oyumuzu kullanacağız. Sorumluluğumuzu kullanacağız. 'Biz sorumluyuz' diyeceğiz.”

Haberin Devamı


Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde refahı tabana yayacaklarını, ailelerin gelirinin 720 liranın altında olmayacağını söyledi. Türkiye'de 17 milyon işsiz bulunduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "3 milyon 750 bin hanede oturuyorlar bunlar. Yoksul annelere sesleniyorum, hiç meraklanmayın, CHP iktidarında ilk dört yılda hiç kimse, hiçbir aile 'Ben yoksulum' demeyecek, hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak” diye konuştu.


Kılıçdaroğlu, sosyal yardımları kesmeyeceklerini, aksine en az iki katına çıkaracaklarını ve yoksulluğu bitireceklerini anlattı.


CHP iktidarında meydanları gençlere yasaklayamayacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları ifade etti:


“İster Uğur Mumcu Meydanı'nda, ister Taksim Meydanı'nda, ister Tandoğan Meydanı'nda, ister Cumhuriyet Meydanı'nda, sevgili gençler, enerjinizi istediğiniz gibi boşaltacaksınız. Çünkü ben sizi bu ülkenin umudu ve geleceği olarak görüyorum. Ankara'daki beyler, gençlerden korkuyorlar. Gençleri bir potansiyel suçlu gibi görüyorlar. Tam tersine CHP iktidarı, gençleri bu ülkenin umudu olarak görüyor. Bu ülkenin geleceği, güvencesi olarak görür. O nedenle söylüyorum, yurt sorununu da çözeceğim. 13 yılda çözemediler. Bir yılda bütün üniversite öğrencilerinin yurt sorununu çözeceğim. 13 yılda hiçbir gence izin vermediler. Tam tersine, her türlü baskıyı kurdular. İnternet yasakları var. Diyordu ya Ankara'daki beyler, 'Yasaklara son vereceğiz', kat kat yasak getiriyorlar. Gençlere güvenmiyorlar. Sevgili gençler, hiç endişe etmeyin, her türlü yasağı kaldıracağım, düşüncenizi özgürce açıklayacaksınız. 12 Eylül darbe hukukunu değiştireceğim. Tepeden tırnağa değiştireceğim. 12 Eylül darbe hukukunun kalbi olan YÖK'ü kaldıracağım. Bütün üniversiteler özgür olacak.”

Haberin Devamı


Kılıçdaroğlu, Türkiye'de 11 milyon emekliye Ramazan ve Kurban bayramlarında iki aylık ikramiye, esnafa ve çiftçiye destek vereceklerini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!