Başbakan Davutoğlu, Güngören'de halka seslendi

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Davutoğlu, Güngörende halka seslendi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2015 16:10

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde AK Parti'nin son 12 yılda çok büyük hizmetlere imza attığını belirterek, "Tarihe mühür vurduk, mühür. Şimdi bu ikinci yarıda inşallah 17 bin kilometre yaptığımız duble yolları, otoyollara çevireceğiz. İnşallah hızlı trenleri, süper hızlı trenlerle buluşturacağız. İstanbul-Ankara arası 3,5 saate indi, şimdi 1,5 saate inecek inşallah" dedi.

Haberin Devamı

Davutoğlu, AK Parti'nin İstanbul'daki ilçe mitingleri kapsamında Güngören'de halkla buluştu.

Türkiye'nin tüm vilayetlerine 6 Haziran akşamına kadar gitmiş olacağını aktaran Davutoğlu, "Kampanyayı başlattığımızda arkadaşlarımız 60 civarında vilayet planladılar. Ama dedim ki '81 vilayete de gideceğiz ve herkese de göstereceğiz ki Türkiye'nin her yerinde al bayrağı, ak bayrağı dalgalandıran yegane parti AK Parti" ifadelerini kullandı.

Hakkari, Van, Diyarbakır'da da Çanakkale ve İzmir'de de al bayraklarla karşılandıklarını dile getiren Davutoğlu, ancak diğer partilerin Türkiye'nin bir bölgesine ya da bir toplum kesimine hitap ettiğini söyledi.

Davutoğlu, AK Parti'nin ülkenin tüm illerinde vatandaşlarla buluştuğunu hatırlatarak, "Bazıları Türkiye'nin sahillerinde ve belli bölgelerinde miting yapıyorlar. CHP'nin 33, MHP'nin 45, HDP'nin 65 vilayette milletvekili yoktu. Bizim 81 vilayetin 78'inde vardı. İnşallah şimdi 81 vilayette de milletvekili sahibi olacağız. Hedefimiz bu. Milli birliğimizin teminatı da bu" diye konuştu.

AK Parti'nin 12 yıllık birikiminin önünün kesilmeye çalışıldığına dikkati çeken Davutoğlu, bu süre içerisinde ülkenin çağ atladığını, iktidara geldiklerinde Türkiye'nin ekonomisini İMF'nin yönettiğini kaydetti.

Davutoğlu, Türkiye'nin İMF önünde birkaç milyar dolar için boyun eğen ülke konumunda olduğunu ancak İMF'ye olan tüm borçları 2013'te sıfırladıklarını vurgulayarak, Türkiye'nin artık kendi tankını, helikopterini yapabilen bir konuma geldiğini anlattı.

Türkiye'nin artık ilk sivil uçağını da üreteceğini dile getiren Davutoğlu, "Dünyada uçak yapan nadir ülkeler arasına gireceğiz. İnşallah ağustos ayında ilk milli otomobilimizin prototip üretimi başlıyor. Türkiye her yerde dünya liderliğine oynayacak. Bizim vizyonumuz bu" değerlendirmesinde bulundu.

"TÜRKİYE DÜNYANIN YÜKSELEN BİR GÜCÜ OLACAK"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, artık Türkiye için ikinci yarının başladığına işaret ederek, "Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde AK Parti son 12 yılda çok büyük hizmetlere imza attı. Tarihe mühür vurduk, mühür. Şimdi bu ikinci yarıda inşallah 17 bin kilometre yaptığımız duble yolları, otoyollara çevireceğiz. İnşallah hızlı trenleri süper hızlı trenlerle buluşturacağız. İstanbul-Ankara arası 3,5 saate indi, şimdi 1,5 saate inecek inşallah" ifadelerini kullandı.

Havalimanlarını her yere yaydıklarını, bir hayali gerçekleştirdiklerini, denizi doldurarak havalimanı yaptıklarını anlatan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sayın Cumhurbaşkanımızla açtık. Avrupa'da ilk denizi oldurarak yapılan havalimanı. Bizimle CHP arasındaki fark bu işte. Diğerleri arasındaki fark bu. Bizim gücümüzün eriştiği yere, onların hayallere erişmez. İstanbul'a neleri kazandırıyoruz bir bakın. Kılıçdaroğlu da mega proje hevesine girdi, bir proje açıkladı 2035 yılına. Biz '2035 yılı' demiyoruz. 2019 yılına kadar 4 yıl içinde dünyanın en büyük havalimanını İstanbul'da inşa ediyoruz. 150 milyon kişi kapasiteli. Yine inşallah bu sene içerisinde dünyanın en uzun kuleli asma köprüsünü, 3. köprüyü inşa ediyoruz. Önümüzdeki 4-5 yıl içinde kademeli şeklide dünyanın en uzun ve üç katlı tünelini İstanbul'da, Boğaziçi'nde inşa ediyoruz. Marmaray'ı inşa ettik, Avrasya Tüneli'ni gelecek sene bitiriyoruz. Bütün bunları kim yapıyor. Kanal İstanbul'u büyük bir proje, ikinci bir boğaz olarak inşa edeceğiz. İstanbul-İzmir arasında otoyol inşa ediyoruz. Çanakkale Köprüsü'nü dünyanın en uzun açıklıklı köprüsü haline getiriyoruz ve inşa ediyoruz. 'Çanakkale geçilmez' diye ecdat orada can vermişti, kan dökmüştü, şimdi biz Çanakkale'yi köprülerle, milli birlikle Anadolu'yu, Trakya'ya bağlayarak geçiriyoruz. Bütün bunlar yeni ve büyük hedeflerimiz. Türkiye dünyanın yükselen bir gücü olacak."

Davutoğlu, 7 Haziran'da kullanılacak oylarla bu anlamda tarihe bir mühür vurulacağını belirterek, iktidara gelmeden önce bir sınıfta 86-87 öğrenci olduğunu, bu sorunu derslikleri artırarak çözdüklerini kaydetti.

"HER BİRİ FARKLI DÜNYANIN İNSANLARI"

Haberin Devamı

Davutoğlu, Güngören'in yüzde 85'inin raylı sisteme ulaşabilecek kapasiteye geldiğini bildirdi. Merter'in dünyanın sayılı tekstil merkezi haline geldiğini, Tozkoparan'da kentsel dönüşüm çalışmalarını yürüttüklerini anlatan Davutoğlu, Güngören'in herkesin mutlu yaşadığı bir mutluluk diyarı olmasını istediklerini ifade etti.

Davutoğlu, CHP, HDP, MHP'nin birbirleriyle ihtilafa düşmeden ortak bir akılla AK Parti'yi durdurmaya çalıştığını, MHP'nin HDP'ye, HDP'nin "MHP koalisyonda yer alırsa çözüm süreci devam eder" ve MHP'nin de "HDP barajı geçerse memnun oluruz" dediğini dile getirdi.

CHP'nin de HDP'nin de "Diyaneti kapatalım" dediğini söyleyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Biz bunlara izin verir miyiz? Evvelsi gün Diyarbakır'daydık. Diyarbekirli kardeşlerim, al bayrağı göklere doğru dalgalandırarak, 'Bu vatan bölünmez. Milli birliğimizin arkasındayız' dediler. Güngören, milli birliği, beraberliği koruyan parti, hangi parti? HDP'nin eş başkanı çıkıyor 'Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır' diyor. Bunlara bir ders verecek miyiz? Sonra da 'Türkiye partisiyiz' diyor Kürtlerin temsilini hedeflediklerini söylüyor. Dindar, Selahaddin Eyyubi'den geleneği gelen Kürt kardeşlerimizi, bu tarih cahilleri temsil edebilir mi? Bir HDP milletvekili 'Başörtüsü kadınları aşağılayan, tahkir eden bir ritüeldir' diyor. Bunlara bir ders verecek miyiz? İstanbul'da gösterdikleri adaylar, Diyarbakır'da, güneydoğuda gösterdikleri adaylarla yan yana gelemezler. Çünkü her biri farklı dünyanın insanları. İstanbul'a gelip özgürlükten, demokrasiden bahsediyorlar ama doğuya, güneydoğuya gittiklerinde kan akan muslukları bilboardlara çiziyorlar. '7 Haziran'da barajı geçmezsek kan kusturacaklar' diyorlar. Bu şiddet tellallarına bir ders verecek miyiz? 'Bu ülkede Türkler, Kürtler, Sünniler, Aleviler kardeştir, kardeş kalacak' diyecek miyiz?"

Alandakilere, "İnşallah İstanbul'da bir rekor kıracak mısınız?" diye soran Davutoğlu, "Madem eviniz diye beni karşıladınız, evimden farklı ses istemiyorum. Evden sadece AK Parti sesi istiyoruz" dedi. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, vatandaşlarla Hacı Bektaş-ı Veli'den Ahi Evran'dan alınan ahitleşmeyi de yaptı.

NOTLAR

Haberin Devamı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, tören alanına gelişinde vatandaşların yoğun sevgi gösterisiyle karşılandı. Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile sahneye çıkarak, vatandaşları selamladı.

Davutoğlu konuşurken zaman zaman, "Dik dur eğilme bu millet seninle" sloganları atıldı.

Tören alanının değişik yerlerine, Türk Bayrağı, AK Parti flamaları, Davutoğlu posterleri ile "Yeni Türkiye yolunda ikinci yarı başlıyor", "Kadınların yüreklerine dokunmayan hiçbir dava yükselemez" yazılı pankartlar asıldı.

Davutoğlu'nun konuşmasının ardından, isimleri anons edilen milletvekili adayları sahneye çıkarak, vatandaşları selamladı. Davutoğlu bu esnada, evinin balkonuna, "Başbakanım çaya bekliyoruz" asan aileye el salladı. Davutoğlu, mitingin ardından, etkinlik alanının yanında bulunan ve bugün açılışı yapılan Metin Şar Camisi'ni ziyaret ederek, öğlen namazını kıldı. Başbakan Davutoğlu, cami çıkışında kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşları selamlayarak, bazılarıyla tokalaştı, fotoğraf çektirdi.
Törene, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Şentop ile Mehmet Muş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve milletvekili adayları katıldı. Bu arada, Başbakan Davutoğlu, Zeytinburnu mitinginin ardından, eşi Sare Davutoğlu ile Süleymaniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret etti. Sare Davutoğlu'nun bu hastanede ihtisas yaptığı belirtildi.

BAKMADAN GEÇME!