Taksim'de Gezi ablukası

Güncelleme Tarihi:

Taksimde Gezi ablukası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2015 01:25

GEZİ Parkı protestolarının 2’nci yıldönümünde güvenlik önlemleri Taksim Meydanı’nda ve Gezi Parkı’nda yoğunlaştı.

Haberin Devamı

Taksim Dayanışması’nın protestolar sırasında hayatını kaybedenleri anmak için Gezi Parkı’nda toplanma çağrısı yapması, İstanbul polisini alarma geçirdi. Polisler zincir oluşturarak Gezi Parkı’nın çevresini kapadı. Taksim’e çıkan yollar TOMA’larla kesildi. Metro da hizmet vermedi.

Taksimde Gezi ablukası


İTİBARINI SIFIRLADI


Aralarında CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, Berkin Elvan’ın ailesi ve Taksim Dayanışması’ndan Mücella Yapıcı’nın da bulunduğu yaklaşık 200 kişi ise saat 13.00’te Gezi Parkı’na girmek istedi. Ancak önleri İstiklal Caddesi’nde polis barikatıyla kesildi.

Haberin Devamı

Burada yapılan basın açıklamasında konuşan Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, “Oğlum küçücük yaşıyla senin itibarını sıfırladı Tayyip Erdoğan. Bu sana dert olsun” dedi. Grup adına açıklama yapan Mimarlar Odası İstanbul Şubesi ÇED Genel Sekreteri Mücella Yapıcı ise “Bu ülke Gezi’yi yaşadı, artık Gezi şiirlerin dizelerinde, parçalarda, fırçalarda, Lice’de, Soma’da, Yırca’da her yerde...” diye konuştu.

Taksimde Gezi ablukası
GEZİ PARKI'NDA GAZETECİYE DARP


Taksimde Gezi ablukası

PARKLARDA PANAYIR HAVASI VARDI

Gezi Parkı’na kimse giremedi ancak park forumları tarafından Beşiktaş’taki Abbasağa Parkı ile Göztepe’deki Özgürlük Parkı’nda düzenlenen Gezi Parkı anmalarında panayır havası esti. Parklar, Gezi Parkı protestolarından kalan fotoğraflarla süslendi.

Taksimde Gezi ablukası

GEZİ DUVARI

Gezi Parkı’nda ölenleri anmak için dün Taksim’e gidenleri engellemek üzere İstanbul polisi meydanda zincir oluşturdu.

Taksimde Gezi ablukası
KUĞULU'DA 'GEZİ' KAPISI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!