25 kuruş için arkadaşını öldürdü cesedini yaktı

Güncelleme Tarihi:

25 kuruş için arkadaşını öldürdü cesedini yaktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2015 10:33

Adana'da bir kişi, tanesi 25 kuruş olan kola şişesini kırdığı için kendisine küfreden arkadaşını boğarak öldürdü, 3 gün sonra cesedini yaktı. Zanlının bir televizyon programına telefonla bağlanarak, cinayetle ilgili soruları yanıtladığı ortaya çıktı. Cinayet, aynı programı arayan bir vatandaşın söylediklerinden sonra çözüldü.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre, bir kola fabrikasında çalışan Soner Çığıraçan (27), 22 Mayıs 2015 günü işe gitti ancak bir türlü evine geri dönmedi. Çığıraçan'ın ailesi çocukları eve gelmeyince hem polise hem de jandarmaya kayıp başvurusu yaptı.

Polis ve jandarma yaptığı araştırmada Çığıraçan'ın en son şoför yardımcısı olan Birkan B. (33) ile Karataş’ın Tuzla bölgesinde kola dağıtımına çıktığı belirlendi. Polisin ifadesini aldığı Birkan B., "Birlikte kola dağıtımına çıktık, dağıtım bittiğinde Soner'in arkadaşları geldi bana 'Sen git ben arkadaşlarımla gelirim' dedi ben de ondan ayrıldım bir daha da görmedim" dedi.

Birkan B.’nin belirttiği yerde inceleme yapan polis bir bulguya rastlamadı. Bunun üzerine zanlı serbest bırakıldı.

TELEVİZYON PROGRAMINA KATILDI

Haberin Devamı

Bu arada Soner Çığıraçan'ın ailesi bir ulusal televizyon kanalının programına çıkarak çocuklarının bulunması için yardım istedi. Program yapımcıları da Soner'in son görüldüğü kişi olan Birkan B.'yi telefonla canlı yayına aldı. Birkan B. burada da polise verdiği ifadede olduğu gibi Soner'in kendisinden ayrılıp arkadaşlarıyla gittiğini söyledi.

PROGRAMI İZLEYEN VATANDAŞ POLİSİ ARADI

Karataş ilçesine bağlı Karamehmet Mahallesi’nde televizyon programını izleyen bir vatandaş, polisi arayarak, "Bir televizyondaki programda kayıptan bahsediyorlar. Ben bu çocuğun kaybolduğu kamyonu, 22 Mayıs günü Karaahmetli Mahallesi girişine 700 metre kala, dörtlüleri yanık halde gördüm" dedi.

Polis bu ihbar üzerine harekete geçti.

AĞACIN ALTINDA YANMIŞ ERKEK CESEDİ BULUNDU

Vatandaşın verdiği adres etrafında polis çalışma başlattı. Yapılan çalışma sonucunda bir ağacın altında yanmış bir ceset bulundu. Polis gerekli incelemeleri yaptı, ceset etrafında 7 kola, 11 kola şişesi, 1 sigara izmariti, yanık artığı, araç lastik izi ve daha birçok örnek aldı.

Ceset ise adli tıp kurumuna gönderildi. Polis ayrıca cesedin bulunması üzerine hemen 4 gündür canlı yayına çıkan Birkan B.'yi gözaltına alarak sorguya aldı. Ancak zanlı önce yine kimseyi öldürmediğini arkadaşıyla beraber çalıştığını sonra onu yolda arkadaşlarının aldığını söyledi.

Haberin Devamı

SİGARA ÜZERİNDEKİ BİYOLOJİK DELİL ZANLIYI ELE VERDİ

Ancak polis yaptığı bütün incelemelerde ölen şahsın kimseyle gitmediğini en son Birkan B. ile görüldüğünü belirledi. Yapılan bu çalışmalar sonucunda cesedin yanında bulunan biyolojik delillerde de Birkan B.'nin DNA'sına rastlandı. Bulunan izmaritte ve diğer delillerde Birkan B.'nin izleri belirlendi. Polis bu delillerle birlikte bir kez daha Birkan B.'yi sorgulayınca, zanlı, arkadaşını kendisinin öldürdüğünü ve çok pişman olduğunu söyledi.

“25 KURUŞLUK ŞİŞEYİ KIRDIM BANA KÜFRETTİ"

Birkan B.'nin bir süre önce kola fabrikasına şoför yardımcısı olarak işe girdiğini, 22 Mayıs 2015 günü de Soner rahatsız olduğu için kola dağıtımına çıkarken bir yardımcı istediğini bunun üzerine kendisinin Soner'in yanına verildiğini belirterek, "Beraber Tuzla bölgesindeki mahallelere kola dağıtımına çıktık. Bir süre kola dağıttık. Bir yere geldik kamyonun arka kısmından biraz kola indirdik ama diğer taraftan da inmesi gerekiyordu Soner bana 'aracı çevir' dedi bende çevirirken kasis olduğu için frene bastım araç sarsılınca kola şişeleri kırılmış. Bu kola şişeleri bize zimmetli tanesi 25 kuruş. Kırıldığı zaman bizden kesiyorlar parasını. Bunun için Soner bana küfretmeye başladı. Kamyonun kasasına geçti şişe kırıklarını temizlerken de küfrediyordu. Bende dayanamadım yanına gittim kamyonetin kasasının kapağını kapattım onu boğdum" dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

"3 GÜN SONRA AĞACIN ALTINDA CESEDİ YAKTIM"

Birkan B. arkadaşını boğarak öldürdükten sonra direksiyonun başına geçip onu ıssız bir yerde ağacın altına bıraktığını belirterek, "Ağacın altına attıktan sonra korkup kaçtım. Daha sonra ailesi polise başvurmuş bir televizyona canlı yayına çıkmış. En son benim yanımda olduğu için beni de aradılar ben de canlı yayına çıktım, ben öldürmedim dedim. Bu arada yaptığım araştırmada ceset tanınmadığı zaman katilin bulunmasının da zor olduğunu öğrendim ve öldürdükten 3 gün sonra 25 Mayıs günü gidip ağacın altında cesedin üzerine benzin döküp yaktım. Daha sonra yine canlı yayına katılmaya devam ettim. Bir anlık öfke ile öldürdüm çok pişmanım" şeklinde ifade verdiği belirtildi.

Haberin Devamı

Birkan B.'nin sorgusu devam ederken, Soner Çığıraçan'ın cesedi tamamen yandığı için aileden alınan DNA örneklerinin ardından kesin kimliği belirlendikten sonra adli tıptan ailesine teslim edileceği öğrenildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!