562. Fetih coşkusu

Güncelleme Tarihi:

562. Fetih coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2015 00:58

İstanbul’un fethinin 562’nci yıldönümü dün kutlandı. Birçok ilde yapılan kutlamaların merkezi, Yenikapı’daki miting alanı oldu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katıldığı kutlamaya İstanbullular akın etti. ‘Fetih Şöleni’, Kazlıçeşme’deki HDP mitingiyle çakışınca trafik durma noktasına geldi. Türk Yıldızları’nın uçuş gösterisi hava trafiğini de aksattı, uçuşlar rötarlı yapıldı.

Haberin Devamı

İstanbul’daki Fetih kutlamaları için hazırlıklar günler öncesinden başladı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan da ‘Fetih Şöleni’ hazırlıklarını önceki gece yerinde inceledi. Saat 17.00’den itibaren partililerin doldurmaya başladığı alandaki program saat 17.30’da başladı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bir süre havada helikopter ile tur atıp izlediği alana saat 18.00’de indi. “Gücünü milletten alan Recep Tayyip Erdoğan” adlı şarkı çalındı, “İşte evladı Fatihan, Recep Tayyip Erdoğan” anonsu yapıldı.
Mitingde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 84’ü Mehteran Takımı, 478’i Fetih Birliği’nden 562 kişiyle katılıp konser verdi. “Yeniden Diriliş Yeniden Yükseliş” yazısının yer aldığı sahnede Fatih Sultan Mehmet’in posteri de yer aldı. Başbakan Davutoğlu’nun ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan miting alanındakilere seslendi:

İstanbul'un fethinin 562. yıl dönümü kutlamaları

Haberin Devamı


FETİH 7 HAZİRAN’DIR


“Fethin 562. yıldönümü mübarek olsun, Allah onu fetheden komutandan, ordudan razı olsun. Bu aziz şehrin minarelerini ezansız bırakma yarabbi, yarabbi bu şehrin güzel camilerini cemaatsiz bırakma. Biz rabbimizin huzurunda söz veriyoruz, bu şehre namahrem elinin uzanmasına asla izin vermeyeceğiz. Ezanlarına söz söyleyen dillere geçit vermeyeceğiz. Bilesiniz ki zulüm 1453’te başladı diyen, yok Pontus, yok Ermeni soykırımı diyen hainlere göz yummayacağız. Fetih Çanakkale’dir. Fetih Kurtuluş Savaşı’dır. Fetih, 1994’tür. Fetih 14 Mayıs 1950’dir. Fetih inşallah 7 Haziran’dır. Yeni Türkiye yolunda bu önemli dönüm noktasında birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde başarıyla geçmektir. Fetih yeniden diriliş için, yeniden yükseliş için bir olmaktır, diri olmaktır. kardeş olmaktır ve hep birlikte Türkiye olmaktır
İstanbul’u mabetlerinde, kutsal emanetlerinin başında kesintisiz Kuran okunan bir şehir olmaktan çıkarmaya çalışanlara imkan tanımayacağız. Bizler bugüne kadar nasıl olduysa bundan sonra da yaşatmak için bu ülkeyi yönetme sorumluluğunu üstlendik.

562. Fetih coşkusu

Haberin Devamı


DARBECİLERLE MÜCADELE ETTİK


Darbecilerle bunun için mücadele ettik, cuntacılarla bunun için mücadele ettik. Yasakların Türkiyesi’nden özgürlüklerin Türkiyesi’ne geçmeyi bu anlayışla başardık. Hatırlayın, insanlar inançlarından, kıyafetlerinden, sakallarından, hanımlar başörtülerinden dolayı tahkir ediliyordu. Başörtülü anneler, sakallı babalar evlatlarını uzaktan seyrediyordu. Kamusal alan safsatasıyla sokakta, işte tahkir ediliyordu. Ben o evlatların babasıyım. Milletin sandıkta koyduğu iradeye caddelerde balanslar… Kuran kurslarının kapılarına kilit vuruluyordu. Bu zillet dönemini hamdolsun milletimizin desteğiyle sona erdirdik.

562. Fetih coşkusu
DAVUTOĞLU KUTLAMADA KONUŞTU


NEW YORK TIMES PAÇAVRA

Haberin Devamı


Amerika’da New York Times diye bir paçavra var. Bu gazete daha önce de defalarca yaptığını geçtiğimiz günlerde yaptı. Bir yazı yayınladı, Türkiye’nin üzerinde kara bulutlar var. Neymiş, ülkemizde şu anda her türlü fitnenin başını çeken bazı gruplarla bizi eleştirmeye kalkışıyor. Bu gazete bugün bizim için söylediklerinin benzerini 1896’da Sultan Abdülhamit Han için yazdı; çekilmez adam diyordu, despot, bunak diyordu. O gün Osmanlı devletine karşı yaptığını bugün Türkiye Cumhuriyeti’ne, onu temsil eden şahsım için yazıyor. Gazetenin sahipleri hep aynı aile. Son zamanlarda Pensilvanya ile işbirliği içindeydi.


CASUSLUKTUR, İHANETTİR


Pensilvanya’nın kimlerle ilişkide olduğunu görüyor musunuz. Bu ülkede son ezan susmadan, son bayrak inmeden amacınıza ulaşamayacaksınız. Yeter artık bu milletten çaldığınız, KPSS sorularını, milletin sadakasını, çocuğunun rızkını çaldılar. Suriye’deki kardeşlerimize gönderdiğimiz yardımların önünü kestiler. Bayır Bucak Türkmenlerine yardımlarla ilgili spekülasyonlara girdiler, bu casusluktur, bu ihanettir, düşün milletin yakasından.

Haberin Devamı


ÜSTÜNLÜK ANCAK TAKVADA


Çok çok önemli olduğu için Sevgili Peygamberimizin veda hutbesiyle seslenmek istiyorum: Ey insanlar, rabbiniz birdir, babamız birdir, hepiniz Ademin çocuklarısınız, Arap olanın Arap olmayana, Arap olmayanın Arap olana üstünlüğü yoktur, kırmızı tenlinin siyah tenli üzerinde, siyah tenlinin de kırmızı tenli üzerinde üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takvada, Allah’tan korkmaktadır.”

562. Fetih coşkusu

İnişte tehlike

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve onlara eşlik edenleri taşıyan helikopterin pilotu Yenikapı’daki piste inişi sırasında yerden havalanan metrelerce uzunluğundaki kumaş ve savrulan ses sistemini parçalarını görünce inmekten vazgeçip yeniden havalandı. Bu sırada tören alanında helikopterin inişini bekleyenlerin de heyecanlandığı, el işaretleriyle helikopterin pilotunu uyarmaya çalıştıkları görüldü. Pilot daha sonra ikinci kez piste yaklaştı ve helikopter normal bir iniş yaptı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!