'Milli ittifak' Isparta'da Erdoğan'ı eleştirdi

Güncelleme Tarihi:

Milli ittifak Ispartada Erdoğanı eleştirdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2015 16:38

SAADET Partisi (SP) çatısı altında seçimlere girmeye hazırlanan ’Milli ittifak’ Isparta’da miting düzenledi. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı "Ettiği yemine sadık değil hala parti lideri gibi davranıyor" diyerek eleştirdi. SP lideri Mustafa Kamalak ise kaynak bulamayanların 12 katrilyona saray yaptırdığını söyledi.

Haberin Devamı

Milli ittifak’ yaparak seçime girmeye hazırlanan SP ve BBP seçim çalışmaları kapsamında Isparta’da miting düzenledi. SP lideri Mustafa Kamalak ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, üzerlerine gül yaprakları attıkları kalabalığı birlikte selamladı. Hükümet Meydanı’ndaki kürsüye ilk olarak BBP Genel Başkanı Mustafa Destici çıktı. Türkiye’deki gelir dağılımındaki adaletsizliğe ‘dur’ demek için ‘milli ittifak’ dediklerini söyleyen Destici, "Türkiye’de yüzde 20’nin üzerinde işsizlik var. Herkese adalet ve herkesin adalet önünde eşit olacağı bir Türkiye için, İslam dünyasındaki kan ve gözyaşını durdurmak için ‘milli ittifak’ diyoruz. Sevgi, barış, kardeşlik ittifakta birleşti" diye konuştu.

Türkiye’yi yönetenlerin verdikleri sözleri yerlerine getirmediklerini dile getiren Destici, "1980’de darbe oldu. 82’de bir anayasa yaptılar ve 83 yılında ülkemizi sivillere bırakarak yönetimden çekildiler. Cumhurbaşkanlığı dahil devletin en üst organlarına kendi adamlarını yerleştirerek çekildiler. Hala Türkiye darbe anayasasıyla yönetiliyor. Hem öncekiler hem de mevcut AKP iktidarına anayasayı değiştirecek çoğunluk verildi. Peki anayasayı değiştirdiler mi? Şimdi de 3 seçim milleti aldattılar ‘yetki verin yeni sivil demokratik anayasa yapacağız’ diyorlar. Bu millet artık size kanmayacak" dedi.

Milli ittifak Ispartada Erdoğanı eleştirdi


"ETTİĞİ YEMİNE SADIK DEĞİL"

Cumhurbaşkanının ettiği yemine sadık kalması gerektiğini belirten Destici "En son baklayı ağzından çıkarttı ve ‘biz’ demeye başladı. Bende diyorum ki, siz kimsiniz Sayın Cumhurbaşkanı. Siz Cumhurbaşkanısınız bu milletin tamamının cumhurbaşkanısınız. Onun gibi davranın ve bu milletin saygısını görün. Hangi koltukta oturduğunuzun hangi makamda olduğunuzun lütfen farkına varın. O makamı zedelemeyin. Siz taraf olmaya bir partinin hala lideri gibi davranmaya devam ederseniz elbette ki bu eleştirileri alırsınız. Ettiği yemine sadık değil hala parti lideri gibi davranıyor" dedi.

KAMALAK MEDYAYI ELEŞTİRDİ

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak ise medyayı eleştirdi. İktidar partisinin havuz açılışlarını dahi saatlerce canlı yayınla verdiğini belirten Kamalak, "Bu malum medya şu mahşeri kalabalıktan hiç söz etmeyecek. Onlar görseler de görmeseler de milli ittifak geliyor" dedi. SP lideri Kamalak konuşmasını şöyle sürdürdü:

"12 katrilyona saray yaptırırlar ama sana gelince kaynak yok derler. 3.5 milyarı çerez parası sayarlar ama sana gelince 3 lira 3 kuruş değer kazanır. Sorun kaynak olmadığında değil adil düzen adil paylaşım olmadığından. Saraya aldıkları bardağın tanesi 1000 lira. Asgari ücretlim senin maaşın nedir. 949 lira. Yani senin bir aylık maaşın sarayın bir bardağı bile etmiyor."

BAKMADAN GEÇME!