Özel: Hava Kuvvetleri, Silahlı Kuvvetler'in gözü kulağı konumunda

Güncelleme Tarihi:

Özel: Hava Kuvvetleri, Silahlı Kuvvetlerin gözü kulağı konumunda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2015 13:04

Genelkurmay Başkan Orgeneral Necdet Özel, Hava Kuvvetlerinin Kuruluş Yıldönümü mesajında Hava Kuvvetleri'nin, bütün harekât ortamının komuta ve kontrolünün sağlanmasında Silahlı Kuvvetler'in adeta gözü kulağı konumunda olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Hava Kuvvetleri'nin Kuruluş Yıldönümü dolayısı ile bir mesajı yayımladı. Askerî havacılık tarihinde ilkler arasında yer alma onurunu bir asrı aşkın geçmişinde elde ettiği üstün başarılarla perçinleyerek, ülkenin engin semalarındaki hâkimiyetinin çelik kanatlı sembolü olan Hava Kuvvetleri'nin kuruluşunun 104’üncü yıldönümünü kutlamanın gururunu ve coşkusunu yaşadığını belirten Özel mesajında, “Günümüzde, ülkemizin içinde bulunduğu coğrafya başta olmak üzere, tüm dünyada değişim ve dönüşümün her geçen gün hızlandığı, tehdit ve risklerin siber uzayı da kapsayacak şekilde arttığı gerçeğinden hareketle, özellikle ülkemizin yakın çevresindeki güvenlik ortamı da dikkate alındığında, güçlü bir Silahlı Kuvvetler'e ve özelinde de güçlü bir hava, uzay ve bilgi gücüne sahip olmak bir zorunluluk hâline gelmiştir.” dedi.

Haberin Devamı

Hava gücü, sahip olduğu sürat, esneklik, menzil, geniş görev yelpazesi ve taarruzda sunduğu yenilikçi ve eşsiz yetenekleri ile her seviyedeki hedefe etkinlikle nüfuz edebilen bir kuvvet olma özelliğine sahip olduğunu vurgulayan Özel, şunları kaydetti: “Vurucu gücünün dışında Hava Kuvvetleri, bütün harekât ortamının komuta ve kontrolünün sağlanmasında Silahlı Kuvvetler'in adeta gözü kulağı konumundadır. Bu özelliği sayesinde; terörle mücadeleden sıkça icra edilmeye başlanan insani yardım harekâtına kadar birçok harekâtta önemli roller üstlenmeye başlamıştır. Bu gerçeklerin ışığında, kendi personelinin yerli imkânlarla geliştirdiği modern silah sistemleri ve teknolojilerle yenilenen ve güçlenen Türk Hava Kuvvetleri; günümüzde katıldığı her türlü eğitim, tatbikat ve yarışmada elde ettiği başarılarla adından sıkça söz ettirmekte, iştirak ettiği ulusal ve uluslararası harekâtlarda yerine getirdiği görevlerle millî çıkarların gerektirdiği her coğrafyada etkinlikle görev yapabileceğini kanıtlamaktadır.”

Hava Kuvvetleri'nin, askerî alandaki üstün başarılarının yanı sıra, dünyanın her yerinde mağdur durumdaki insanlara uzanan bir yardım eli olduğuna dikkat çeken Özel, şu ifadeleri kullandı: “Türk Hava Kuvvetleri, Pakistan’daki depremden Libya’daki sivil ve yaralıların tahliyesine ve Afganistan’da icra ettiği Kabil Meydan Komutanlığı faaliyetlerinin yürütülmesine kadar bu sorumluluğu kısa sürede benimseyen ve örnek derecede yerine getiren bir kuvvet hâline gelmiştir. Gücünü tarihinden ve nitelikli personeline olan güveninden alan Türk Hava Kuvvetleri'nin 'bölgesinde lider, kıtasında etkin bir hava, uzay ve bilgi gücü' olma vizyonu çerçevesinde ortak aklın ürünü karar verme süreci ve insan odaklı yönetim anlayışından azami ölçüde faydalanarak ortaya koyduğu çalışmaları memnuniyetle izlemekteyim. Kuruluşu'nun 104’üncü yıldönümü vesilesiyle, yüce milletimizin hizmetinde ortaya koyduğu başarılarla gurur kaynağımız olmaya devam eden Türk Hava Kuvvetleri'mizin personelinden, vatan semalarının özgür kalması uğruna hayatlarını feda eden, başta 2015 yılı içerisinde Malatya ve Konya’da meydana gelen elîm kazalar sonucu şehit olan kahraman pilotlarımız; Hv.Plt.Kur.Bnb. Salih Sezer, Hv.Plt.Kur.Yzb. Mustafa Delikanlı, Hv.Plt.Kur.Yzb. Mustafa Tanış, Hv.Plt.Ütğm. Zeynel Özgür Özbahçeci, Hv.Plt.Ütğm. Osman Onur Özkaya ve Hv.Plt.Ütğm. Yasin Atalay olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Başta Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk olmak üzere, özverili ve başarılı çalışmalarıyla Hava Kuvvetleri'mizin ulaştığı bu saygın konumun daha da yükseltilerek gelecek yıllara taşınması için yoğun emek sarf eden, motivasyonu vatanseverlik ve vazife aşkı olan fedakâr mensuplarını ve onlara destek veren kıymetli aile fertlerini en içten duygularımla kutluyor, kendilerine başarı ve esenlikler diliyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!