HDP’den Ödemiş ve Tire çıkartması

Güncelleme Tarihi:

HDP’den Ödemiş ve Tire çıkartması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2015 09:34

HDP İzmir 2. bölge milletvekili adayı İbrahim Akın, iki gün süreyle Ödemiş ve Tire’yi dolaştı, HDP’nin yeni yaşam çağrısını anlattı.

Haberin Devamı

Ödemiş Eğitim-Sen’de eğitim emekçileriyle bir araya gelen İbrahim Akın AK Parti’nin ülkeyi savaşa sürüklemek istediğini öne sürüp, "Umutsuzluğa kapılmış toplumun umudu olan HDP, barajı geçerek 12 Eylül’ün dayattığı engeli aşacak ve etkili bir muhalefetle hem sokakta, hem mecliste halkın temsilcisi olacak" dedi. HDP’nin vatandaşlardan büyük destek aldığını öne süren Akın, "Yaklaşık iki aydır sürdürdüğümüz sokak-mahalle çalışmalarında gördüğümüz destek barajı aşma inancımızı artırıyor. Baraj sokaklarda yıkılıyor" diye konuştu.

BAĞIMSIZ, ÖZGÜR BASIN

HDP milletvekili Adayı İbrahim Akın, Ödemiş’te yerel basın-yayın kuruluşlarını da ziyaret ederek, partilerinin basın özgürlüğü konusundaki fikirlerini paylaştı. İlk olarak Küçük Menderes Gazetesi’ni ziyaret ederek gazetenin sahiplerinden Ali Osman Berber ile görüşen Akın, HDP’nin siyaset ve ticaret ilişkileri nedeniyle toplumun doğru haber alma özgürlüğünün kısıtlanmasını ve medya aracılığıyla vatandaşın istismar edilmesinin önüne geçeceğinin altını çizdi.

Haberin Devamı

Radyo Remix’te imtiyaz sahibi Rasih Bozulu ile ve Ödemiş Mecmua Dergisi’nde imtiyaz sahibi Sırma Akcan’ı da ziyaret eden İbrahim Akın, yazılı, görsel ve internet medyasının tümünde mesleki, etik ve özgürlük habercilik ilkelerinin desteklenmesi için basın etik yasası düzenleneceğine vurgu yaptı ve "Yerel radyo, televizyon ve gazeteler ile internet yayıncılığı yapanlar, bağımsızlıklarını korumaları için desteklenecek" dedi.

Akın gece de 3 Eylül Mahallesi’nde düzenlenen halk buluşmasına katıldı. Kadınların yoğun ilgisinin olduğu halk buluşmasında, Ödemişlilerden sandıklarına sahip çıkmalarını isteyen vekil adayı İbrahim Akın, ikinci gün de Tire’yi dolaşarak esnafla sohbet etti ve sorunlarını dinledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!