Soma mağdurunun parası ödendi

Güncelleme Tarihi:

Soma mağdurunun parası ödendi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2015 08:27

SOMA’da geçen yıl 13 Mayıs’ta yaşanan, tam 301 madencinin can verdiği faciada eşi Ali Gül’ü kaybeden, gelen yardım paralarını yatırdığı hesabını banka memuru boşaltan Meryem Gül, parasına kavuştu.

Haberin Devamı

Hürriyet’in manşetten duyurduğu haber sonrası harekete geçen banka, dün Meryem Gül’e 196 bin lirasını ödedi. Mağdur diğer 2 madenci ailesine de ödeme yapıldığı öğrenilirken, yaklaşık 20 Somalı vatandaşın paralarının da geri verilmeye başlanacağı bildirildi.

2 AYDIR BEKLİYORDU

Bankanın parasını ödemesiyle bir nebze yüzü gülen Meryem Gül, kızı Rümeysa ile ilk iş, durumun peşini bırakmayan Kaymakam Bahattin Atçı’nın yanına koştu.

Gül, “Ne diyeceğimi bilemiyorum. Aylardır beklediğim, çocuklarımın tek geleceği olan paramıza haberin ardından kavuştuk. Şimdi artık içim rahat. Mart’tan beri bekliyordum. Dilekçemi savcılığa yazdıran kaymakam beye ve haberle sesimi duyuran Hürriyet’e teşekkür ediyorum” dedi.

Soma Kaymakamı Bahattin Atçı ise, haberin ardından sürecin hızlandığını belirterek, “Meryem hanım ve diğer madenci ailelerine de banka tarafından ödemeleri yapıldı. Somalı diğer vatandaşların da ödemelerinin yapılmaya başlanacağını öğrendik” diye konuştu.

Haberin Devamı

HÜRRİYET DUYURDU

Hürrİye,t Meryem Gül’ün başına gelenleri önceki gün “BU DA VİCDAN KARASI” başlığıyla manşetten duyurdu. Bunun üzerine banka açıklama yaparak, en kısa sürede geri ödemelerin yapılacağını açıkladı. Dün mutlu haber geldi. Bankaya çağrılan Meryem Gül, “Çocuklarımın tek geleceği” dediği parasına kavuştu.

Soma mağdurunun parası ödendi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!