Resmi araç yasağı başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Resmi araç yasağı başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2015 01:41

7 Haziran’da yapılacak milletvekili genel seçimleri için propaganda serbestliği ve kamu araçlarını kullanma, temel atma, açılış töreni yasağı da dahil seçim yasakları bugün başlıyor.

Haberin Devamı

Seçime katılan siyasi partiler ve bağımsız adaylar, seçim propaganda süresinin sona ermesine kadar, yazılı basında ilan ve reklam yoluyla veya internet sitesi açarak sözlü, yazılı veya görüntülü propaganda yapabilecek. Ancak vatandaşların elektronik posta adreslerine gönderilecek mesajlarla, taşınabilir veya sabit telefonlarına sesli, görüntülü veya yazılı mesaj göndermek suretiyle propaganda yapılamayacak.

ZİYAFET VERİLEMEYECEK

Oy verme gününden önceki bu 10 günlük sürede, yazılı, sözlü ve görsel basın ve yayın araçları ile kamuoyu araştırmaları, anketler, tahminler, bilgi ve iletişim telefonları yoluyla mini referandum gibi adlarla bir siyasi partinin veya adayın lehinde veya aleyhinde veya vatandaşın oyunu etkileyecek biçimde yayın yapılması ve herhangi bir surette dağıtılması yasak. Seçim propagandasının başlangıç tarihinden oy verme gününü takip eden güne kadar olan süre içinde, devlet, katma bütçeli idareler, il özel idareleri, belediyelerle bunlara bağlı daire ve müesseselerin iş ve hizmetler dolayısıyla (açılış ve temel atma dahil) törenler düzenlenmesi yasak.
Bu süre içinde Başbakan ve bakanlarla milletvekilleri, yurtiçinde yapacakları seçim propagandasıyla ilgili gezileri makam otomobilleri ve resmi hizmete tahsis edilen vasıtalarla yapamayacak. Bu maksatla yapacakları gezilerde, protokol icabı olan karşılama ve uğurlamalarla törenler yapılamayacak ve resmi ziyafet verilemeyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!