Bahçeli: Diyanet otomobilleşti Görmez istifa

Güncelleme Tarihi:

Bahçeli: Diyanet otomobilleşti Görmez istifa
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2015 01:41

MHP lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mercedes tahsis ettiği ve ‘özel uçak’ da verileceğini açıkladığı Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e tepki göstererek, “Diyanet siyasallaşmıştır, otomobilleşmiştir. İstismardan kendisini ve kurumu kurtarmak istiyorsa istifa etmesi lazımdır” dedi. Bahçeli, gazetecilere şunları söyledi:

Haberin Devamı

DİYANET İSTİSMAR ALANI
“Cumhurbaşkanı’nın özellikle 10 Ağustos sonrasındaki 36’ya yaklaşmış olan yurtiçi gezileri, bu geziler içerisinde değerlendirmeleri hiç ciddiye alınacak gibi görülmemektedir. Nerede, neyi nasıl konuşacağını tamamen unutmuş, aklına geldiği gibi herkesi suçlar, herkese iftira eder, herkesi tahrik eder bir üslubu kendisi için öncelikli hale getirmiştir. Bu bakımdan Diyanet İşleri Başkanlığı ve ona tahsis edilen araba konusunu çok iyi anlamaktadır. Fakat seçim öncesinde her şeyi istismar ettiği gibi Diyanet İşleri Başkanlığı’nı da istismar alanına almıştır.
OYUNA NASIL DÜŞMEKTEDİR
Bu oyuna Diyanet İşleri Başkanı nasıl düşmektedir? Bunu dikkate almamız lazım. Bugüne kadar Diyanet İşleri Başkanlığı yapmış İslam alimi çok değerli şahsiyetler vardır. Onların uygulamaları vardır ama bugün Diyanet İşleri Başkanı döneminde Diyanet siyasallaşmıştır. Diyanet otomobilleşmiştir. Bunun için yapılabilecek bir tek şey vardır. Bu istismardan kendisini ve kurumu kurtarmak istiyorsa Sayın Cumhurbaşkanı’nı frenleyebilecek bir gücü kendisinde görmediğine göre istifa etmesi lazımdır. Bu Diyanet İşleri Başkanlığı makamı için en hayırlısı olur. Gelecekte de Sayın Başkan için en hayırlısı olur diye düşünüyorum.”
Bahçeli, sulh ceza hâkimliklerinin partinin pankartlarını kaldırtmasıyla ilgili soruya da “MHP’nin söylemleri gönüllere yazılıyor. Ne kadar toplatırlarsa toplatsınlar. Hiç anlam ifade etmez. Mahkemeler bizimle bu manada meşgul olurlarsa da memnun oluruz” yanıtını verdi.
KARANLIK İLİŞKİDE OLMADI
Bahçeli, şehitlik anıtı alanında yaptığı konuşmada da özetle şunları kaydetti: “Karanlık ve izbe zindanlar önümüze geçemedi. Tuzak ve tahrikler yürüyüşümüzü bozamadı. Manevi huzurlarında bulunduğumuz aziz şehitlerimiz; Türk milletinin birliği ve bekasına gönülden bağlı kaldılar. Davalarına ve ahlaklı hayat çizgilerine yüksek bir vicdanla sadakat gösterdiler. Her biri Türklüğün iftiharı, İslam’ın sancaktarıdır. İç ve dış mihraklarla karanlık ilişki, sempati ve özentinin olmadığı, aydınlık ve tertemiz bir fikri altyapıyla ülkü mücadelesinin hakkını verdiler. Yiğitliklerini ve anılarını anlatmaya yüreklerin dayanmayacağı, sözcüklerin yetmeyeceği ülküdaşlarımız bizim övüncümüzdür ve asla unutulmayacaklardır. Bizim yürüyüşümüz şehitlerimizin devamıdır. Bizim yürüyüşümüz alın teri, göz nuru, el emeğidir ve hasretle beklenen güzel günlerin güvencesidir. Milliyetçi-Ülkücü Hareket sonu gelmeyecek vatan nöbetindedir. Türkiye’yi kurtarmak, Türklüğe hizmet etmek için yürüyoruz ve mutlaka başaracağız. Milli ve manevi değerleri istismar ve inkar edenlere karşı yürüyoruz ve mutlaka oyunlarını bozacağız.”

Adaylarla ülkücü şehitlere karanfil

Haberin Devamı

MHP lideri Bahçeli, ‘Ülkücü Şehitleri Anma Günü’ etkinlikleri kapsamında dün Ankara’nın Kızılcahamam’daki ‘Ülkücü Şehitler Anıtı’nı ziyaret etti. Bahçeli, okutulan mevlid-i şerifi dinledi, ikram edilen pilavdan yedi. Yaklaşık 7 bin kişinin katıldığı anmada MHP’nin Ankara’daki kadın milletvekili adayları Ayşe Sibel Ersoy, Sultan Gündüz, Esin Gürel, Gül Gülser Kılıçarslan, Ülkü Gök Güven ve Meltem Hatice Uluç da ön sırada yerlerini aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!