Paralel en çok TSK’da

Güncelleme Tarihi:

Paralel en çok TSK’da
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2015 01:41

ESKİ Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Sabri Uzun, Paralel Yapı'nın en çok örgütlendiği yerin Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) olduğunu iddia ederek, “Bu mantıkla Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bu örgütle baş edebileceğini düşünmüyorum. TSK’yi çok önemsiyorum ama bu mantıkla bu olmaz” dedi.

Haberin Devamı

Fethullah Gülen Cemaati’ne ilişkin "Bunların yerleşmek istemediği bir yer yok" ifadesini kullanan Sabri Uzun şunları söyledi: “Altunizade'den cumartesi günleri gidip Hava Harp Okulu’na 25-30 kişilik öğrencinin cemaat imamından ders aldığını yazdım. Pazar günü de Deniz Harp Okulu öğrencileri gidip ders alıyordu. Bu 84-85 öğretim yılında, yani bu tarihlerden 99'a kadar, yani cemaat imamının Amerika'ya kaçana kadarki süredeki ders alanların isimlerini şu ana kadar TSK ortaya çıkarabilmiş değil.”
Uzun, Paralel Yapı'nın Merkez Bankası ve Hazine Müsteşarlığı’nı ele geçirmeye çalıştığına işaret ederek, bunlarla ilgili henüz bir çalışma yapılmadığını savundu. Sabri Uzun, şöyle devam etti: “Devletin üst yönetiminde bulunanlar çok acele bir karargâh oluşturmaları lazım. Milli Eğitim’de kimler var, nasıl örgütlenmişler, Hazine'de kimler varmış, nasıl örgütlenmişler, Merkez Bankası'nda kimler varmış, en önemlisi Türk Silahlı Kuvvetleri’nde kimler varmış, nasıl örgütlenmişler. Gerek Sayın Hanefi Avcı, gerek ben emniyet içindeki örgütlenmeyi ortaya koyduk. Bu konuda çalışmalar yapıyorlar emniyetçiler. Ama diğer kurumlardaki şahısları kimse ortaya koymadı. Şu anda devlette görevde olan ve bunlarla mücadele edecek adamlar kararsızlar. Çünkü devlet kurumsallaşmazsa bunlarla mücadeleyi kurumsal bir yapıya oturtmazsa bu mücadeleyi yapacak adamlar korkuyorlar."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!