ABD'den operasyon: 121 ölü

Güncelleme Tarihi:

ABDden operasyon: 121 ölü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2015 00:35

Irak'ta ABD öncülüğündeki koalisyon ve güvenlik güçlerinin DAEŞ'e yönelik operasyonlarında, örgüt militanı 121 kişinin hayatını kaybettiği, 28'inin yaralandığı bildirildi.

Haberin Devamı

Irak İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Tikrit'in güneyinde terör örgütü DAEŞ'e düzenlenen operasyonlarda 68 militanın öldürüldüğü, Beyci'de örgüte ait mühimmat depolarının imha edildiği belirtildi.

Bağdat Operasyonları Gücü'nün de başkentin batısında 8 teröristi öldürdüğü ve onlara ait 2 aracı imha ettiği kaydedilen açıklamada, teröristlerin düzenlediği saldırının püskürtüldüğü sırada 25 militanın hayatını kaybettiği ifade edildi.

Açıklamada, Ramadi'nin doğusunda bulunan Secariyye, Hasibe ve Ceziretu'l Halidiyye bölgelerindeki DAEŞ hedeflerine düzenlenen hava saldırılarında ise 20 militanın öldüğü, 28'inin yaralandığı, bomba yüklü 4 aracın da imha edildiği kaydedildi.

Otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların Haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor. Irak ordusu ve ABD'ye ait hava unsurları da bir süredir IŞİD'in kontrolündeki bazı hedeflere hava saldırıları düzenliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!