MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Diyanet siyasallaşmıştır, Diyanet otomobilleşmiştir

Güncelleme Tarihi:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Diyanet siyasallaşmıştır, Diyanet otomobilleşmiştir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2015 15:35

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis edilen araç ve tahsis edilmesi gerektiğini söylediği uçak konusunda “Bugünkü Diyanet İşleri Başkanlığı döneminde Diyanet siyasallaşmıştır, Diyanet otomobilleşmiştir” diyerek Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’i istifaya çağırdı.

Haberin Devamı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Kızılcahamam’da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis edilen makam aracının yanı sıra uçak tahsis edileceği tartışmaları ve konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerini değerlendiren Bahçeli, "Cumhurbaşkanı herkesi tahrik eden iftira eden üslubu kendisi için öncelik haline getirmiştir. Diyanet İşleri Başkanlığı konusu ona tahsis edilen araba konusunu çok iyi anlamaktadır. Fakat seçim öncesinde her şeyi istismar ettiği gibi Diyanet İşleri Başkanlığı’nı da istismar alanına almıştır. Ama bu oyuna Diyanet İşleri Başkanı nasıl düşmektedir? Bunu dikkate almamız lazım. Diyanet siyasallaşmıştır. Diyanet otomobilleşmiştir. Bunu için yapılacak bir tek şey vardır. Bu istismardan kendisini ve kurumu kurtarmak istiyorsa sayın cumhurbaşkanını frenleyebilecek bir gücü kendisinde görmediğine göre istifa etmesi lazım. Bu Diyanet İşleri makamı için en hayırlısı olur" dedi.

Haberin Devamı

“MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ’NİN SÖYLEMLERİ GÖNÜLLERE YAZILIYOR”

Sulh ceza hakimliklerinin MHP afişlerini toplatma kararıyla ilgili olarak Bahçeli, “Milliyetçi Hareket Partisi’nin söylemleri gönüllere yazılıyor. Ne kadar toplatırlarsa toplatsınlar, hiç anlam ifade etmez. Mahkemeler bizimle bu manada meşgul olurlarsa da memnun oluruz” dedi.

Bahçeli’nin kendisine iki soru yönelten gazetecilere gülerek, “O kadar hazırlığı iki soru için mi yaptınız?” demesi çevresindekilerin yüzünde tebessüm oluşturdu.

BAKMADAN GEÇME!