Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kürt kardeşimi biz seviyoruz

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kürt kardeşimi biz seviyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2015 01:56

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ordu-Giresun’dan sonra dün de Hakkâri Yüksekova Havalimanı’nın açılış töreninde bir araya geldi. Erdoğan, Çözüm Süreci’nin aynı kararlılıkla devam edeceğini belirtirken Davutoğlu, havalimanının adını, ‘Selahattin Eyyubi’ olarak ilan etti.

Haberin Devamı

Tören alanına, Kürtçe, “Hakkâri şimdi yeni açılan kapısı ile dünyaya daha yakın” yazılı pankart asıldı. Erdoğan, törende şunları söyledi:

ÖLÇÜMÜZ ALLAH’A YAKINLIK

“Hakkâri, Yüksekova ve hatta Urumiye şehri için yeni bir kapıyı açıyoruz. 99 kez saldırı oldu, iş makineleri yakıldı. Onun için iki yıl önce açmamız gerekirken, şimdi açıyoruz. Ne diyorlardı; ‘Bu havalanıyla asker gelecek’. Askerin imkânı var. Van’dan da gelir. Burayı Hakkârili kardeşlerim kullanacak. Bunu benim Hakkârili hemşerimden yıllarca esirgediler. Yaptırmamak için uğraştılar. Açık söylüyorum bunlar benim Kürt kardeşimi sevmiyor. Biz seviyoruz. Kürt olduğu için değil, Allah onu yarattığı için seviyoruz. Bizde ölçü Türklükle Kürtlükle değil, bizim ölçümüz Allah’a yakınlıktır. Bir de Zerdüştler var. Zerdüştlerle işim olmaz. Kimler bunlar siz bilirsiniz. Hakkârili buraya sıkışsın istediler. Biz bu havalanı ile bu oyunu bozduk.

ÇÖZÜM SÜRECİ’NDE ÇOK BÜYÜK RİSKLER ALDIK

Örgüte rağmen burası, bu yollar yapıldı. Onlar sadece tehdit etmeyi, engellemeyi bilir. Örgüt ve onun güdümündeki partinin bu bölgeye yaptığı baskıyı biliyoruz. Ret, asimilasyon ve inkar politikalarını biz kaldırdık. Çözüm Süreci aynı kararlılıkla devam edecek. Bunu biz terör örgütü ve destekçisi parti ile değil milletimiz ile başlattık. Çok büyük riskler aldık. Pek çok grupla karşı karşıya kaldık. Darbe girişimleri de bu yüzden yapıldı. Bunların arkasında ana muhalefet, yavru muhalefet, Pensilvanya vardı. Şimdi elimde Kürtçe Kuran meali var. Bundan rahatsız oldular. Niye? Kürt kardeşim Kuran’ı okuyup öğrenmesin diye. Güneydoğu’ya yatırım gelmiyorsa tek nedeni terördür. Paralel yapı, kaçıyorlar. İmam kaçar mı. Kaçıyor. Biz de kovalıyoruz. Kovalamaya da devam edeceğiz. 7 Haziran bu kaçışın final günüdür.”

KARDEŞLİĞİMİZ HAKKÂRİ KİLİMİ GİBİ

Davutoğlu ise şunları söyledi:

“Irak yolları yakın etmek için buradayız. Ülkemizin her santimetresini ebediyen birleştirmeye geldik. Kardeşliğimizin esası Hakkâri kilimi gibidir. Tüm renklerin bir arada ahenkle olduğu gibidir. Cumhurbaşkanımız ilk mitingini Hakkâri’de yaptı. Biz de buraya bir hediye ile gelelim dedik. Hediyeniz hayırlı olsun.

Eskiden sürgün yeri olan Hakkâri artık çok daha huzurlu yaşanabilir bir yer oldu. Bu havalanını İranlı, Iraklı kardeşlerimiz de kullanacak. Kürt, Türkmen, Arap bütün Iraklılar bizim kardeşimiz. Bütün kardeşlerimiz uçmak için buraya gelecek. Birlik kardeşlik mesajı için bu meydana Selahattin Eyyubi meydanı adını veriyoruz. Demirtaş, ‘Kudüs Yahudilerin’ dedi. Kudüs Allah şahit olsun ki, Yahudilerin değil Müslümanlarındır.”
Açılış töreni sırasında terör örgütü PKK lehine slogan attığı ileri sürülen 3 kişi ile örgütün sözde bayrağını açmaya çalışan 1 kişi gözaltına alındı.

AK PARTİ HZ. NUH'UN GEMİSİ GİBİDİR

Başbakan Davutoğlu, daha sonra Şırnak’taki mitinge katıldı. Davutoğlu, “Hz. Nuh gemisine sen kimsin demeden herkesi aldı. Herkes gelsin dedi. İşte Ak Parti hareketi Hz. Nuh’un gemisi gibidir. Bizim dava gemimiz insanlık gemisidir. Biz insan onuru için bu gemiye gelene sormayız. 78 milyonu tek bir fert kabul ederiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

507 SALDIRI 8 ŞEHİT

Haberin Devamı

Temeli 2010’da atılan havalimanı, 102 milyon liraya mal oldu. 2013 yılında bitirilmesi planlanıyordu. Ancak şantiyesi sürekli PKK tarafından basıldığı için planlanandan 2 yıl sonra bitirilebildi. Havalimanına yapımı sırasında terör örgütü tarafından 507 saldırı düzenlendi. 28 dozer ve inşaat makinesi yakıldı. 99 roket, havan ve silahlı saldırı, 96 kundaklama girişiminde bulunuldu. 11 işçi kaçırıldı. 25 işçi rehin alındı. Saldırılarda 7 asker ve 1 polis şehit olurken, 36 polis yaralandı.

Kepenkler açılmadı

CUMHURBAŞKANI Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun havalimanı açılışı yaptığı Yüksekova ilçesinde esnaf kepenk kapattı. Yüksekova’da dün sabah fırın ve nöbetçi eczane dışındaki hiçbir işyeri açılmadı. Polis ilçenin giriş ve çıkışları ile Yüksekova Havalimanı ve çevresinde sıkı güvenlik önlemleri aldı. İki helikopter de havadan güvenlik önlemlerini denetledi. Cengiz Topel Caddesi’nin eski cezaevi kavşağında saat 12.00 sıralarında bir araya gelen yüzleri kapalı yaklaşık 50 kişilik grup, yola barikat kurmak için hazırlık yaparken, polis müdahale etti. Bunun üzerine taş ve molotofkokteyli atan göstericiler, polis tarafından göz yaşartıcı bomba ve tazyikli su kullanılarak dağıtıldı. m DHA

BAKMADAN GEÇME!