Bakan’dan AK Partili İçten’e suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Bakan’dan AK Partili İçten’e suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2015 12:00

CHP İzmir Birinci Bölge Milletvekili Adayı Avukat Murat Bakan, İzmirlilere ”haşhaşi” benzetmesinde bulunan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Bakan, “Gölge etmesinler yeter” dedi.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta geldiği İzmir’le ve İzmirlilerle ilgili sözleri tepki çeken AKP Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten’in sözleri yargıya taşındı. CHP’li Milletvekili Adayı Murat Bakan, İçten hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 216/1 ve 2. Maddeleri gereği halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve halkın bir kısmını aşağılama suçlamasıyla Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Bakan, Cuma İçten’in sözlerinin kabul edilebilir olmadığına dikkat çekerek, “İzmir, yönü batıya dönük özgür insanların yaşadığı bir kenttir. Biz Türkiye’yi İzmirleştirmek istiyoruz. Güneş İzmir’den doğsun ve ülkeyi aydınlatsın istiyoruz. Gölge etmesinler yeter” diye konuştu. İçten, “İzmirli gençlerin özgürlükten anladıkları, son derece açık giyinmek, kafa çekmek, sabaha kadar eğlenmek” şeklinde tweet atmış ve bu sözleri İzmirlilerin yanı sıra Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Binali Yıldırım’ın da tepkisini çekmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!