İki polisten şikâyetçi olmadı

Güncelleme Tarihi:

İki polisten şikâyetçi olmadı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2015 01:11

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakanlığı döneminde kullandığı çalışma ofislerinde bulunan dinleme cihazlarına ilişkin davada iki sanık polisten şikâyetçi olmadığını mahkemeye bildirdi.

Haberin Devamı

Çalışma ofisinin dinlenilmesine ilişkin davaya, Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmaya bu davadan tutuklu polisler Sedat Zavar ve ilker Usta ile “sahte böcek raporu” davasında tutuklu bulunan eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz ile diğer tutuksuz sanıklar katıldı.

Duruşmada Erdoğan’ın avukatı Ali Özkaya, şüphelilerin örgütlü bir şekilde hareket ettiklerini öne sürerek, “Benim şahsi görüşüm ve sayın Cumhurbaşkanına da arz ettim. Kendisinin de onayını aldım. Sanıklar Hurşit Gölbaşı ve Seyit Saydam’ın bu yapılanmanın içinde olmadığı, yalnızca görevlerini yaptıkları kanaati hasıl oldu. Bu nedenle şikâyetimiz yoktur” dedi. İddianamede iki sanık da “devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal casusluk amacıyla temin etme suçuna yardım etmek, haberleşmenin gizliliğini ihlal etme suçuna yardım etmek, kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kayıt etme suçuna yardım etmek”le suçlanıyordu.

Haberin Devamı

MEHMET YÜKSEL'İN İHMALİ VAR

Casusluk suçuna yardım etmek suçlamasıyla yargılanan, dönemin Koruma Daire Başkanı Mehmet Yüksel’e yönelik olarak da Avukat Özkaya, “Mehmet Yüksel’in de bu örgüt içinde olmadığını düşünüyoruz. Ancak casusluk faaliyetine engel olmadığı, görevini ihmal ettiği, savsakladığını düşünüyoruz. Bu durumu mahkemenin takdirlerine sunuyoruz” değerlendirmesinde bulundu. Özkaya, Ergenekon ve Balyoz davalarındaki toplu yargılamalara da dikkat çekerek, “Cumhurbaşkanı özellikle söyledi. ‘Balyoz, Ergenekon davasında herkes aynı torbaya konularak yargılandı. Aynı hatalar yapılmasın’ dedi” açıklamasını yaptı. Emniyet Genel Müdürlüğü de mahkemeye gönderdiği “gizli” ibareli yazıda, 2009-2013 yıllarında Danimarka’da alınan 6 adet dinleme cihazının nerede kullanıldığının bilinmediğini kaydetti.

TEMİN BEDELİ

Mahkeme, sanık Sedat Zavar’ın hesap hareketlerine ilişkin özel bir bankadan bilgi belge talebinde bulunmuştu. Mahkemeye gönderilen yazıda, Zavar’ın herhangi bir hesap hareketliliği olmadığı, ancak G.T.’ye ait bir hesaptan dinleme cihazlarının alındığı ATH Savunma Güvenlik Çözümleri Anonim Şirketi hesabına 3 bin 600 ABD doları para transeferi yapıldığı, havale işleminin açıklaması olarak “Sedat Zavar’ın malzeme bedeli EGM” yazısı yazıldığı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!