Gülsuyu davası öncesi polis müdahalesi

Güncelleme Tarihi:

Gülsuyu davası öncesi polis müdahalesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2015 11:47

İstanbul'da Hasan Ferit Gedik'in ölümü ve 3 kişinin yaralanmasına ilişkin 12'si tutuklu 35 sanığın yargılandığı davanın görüldüğü Anadolu Adalet Sarayı önünde eylem yapan gruba polis müdahale etti. Çıkan olaylarda 13 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

MALTEPE Gülsuyu'nda, 2013 yılı Eylül ayında Hasan Ferit Gedik'in hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin de yaralandığı olaylara ilişkin davaya destek vermek için adliye önüne gelen yaklaşık 20 kişilik bir grup adliye bahçesine girdi. Bir süre merdivenlerde oturan grup, bariyerlerin olduğu kısma giderek, “Hasan Ferit Gedik ölümsüzdür” şeklinde slogan attı. Polis, grubun slogan atması ve dağılmaması üzerine, ellerindeki kalkanlarla grubu iterek adliye bahçesinden dışarıya çıkarmaya çalıştı.

Bu sırada gruptan bazıları da çıkmamak için çevik kuvvet polislerine direndi. Dışarıya çıkartılan grup, güvenlik güçlerinin dağılması yönündeki ikazlarına uymayarak yeniden slogan atıp kendilerini kalkanları ile itekleyen polislere, iterek karşılık verdi. Bunun üzerine polis ekipleri, etrafını çevirdikleri gruba müdahale etti. Müdahale sırasında grupta bulunanların çoğu ara sokaklara kaçarken, 1’i kadın 6 kişi yaka paça gözaltına alındı. Çevik kuvvet minibüsüne konulan eylemciler, ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Çevik kuvvet polisleri, bir süre ara sokaklara kaçan eylemcilerin peşinden gittikten sonra yeniden adliye bahçesine döndü.

Haberin Devamı

POLİS BAŞINDAN YARALANDI

Adliyeye gelen ve slogan attıkları için gözaltına alınan 6 kişinin ardından, polis 7 kişiyi daha gözaltına aldı. Adliye dışında sloganlar atan gruba bir anda müdahale eden çevik kuvvet ekipleri 7 kişiyi yine yaka paça gözaltına aldı. Bu sırada 20 kişilik bir grup, arkadaşlarının gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Grup kaçarken polislere taş attı. Başına taş isabet eden bir çevik kuvvet polisi yaralanırken, grup polise karşı slogan atmaya devam etti.

BAKMADAN GEÇME!