Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuran neyi emrediyorsa onu yaparsın

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuran neyi emrediyorsa onu yaparsın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2015 02:05

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, “Kuran’ı ben dedemden, babamdan öğrendim” diyen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a, “Bu işlere karnımız çok tok. Kuran’ı sen babandan, dedenden öğrendiysen o zaman Kuran neyi emrediyorsa onu yaparsın. Kuran süs eşyası değildir” tepkisini gösterdi.

Haberin Devamı

Erdoğan, Şanlıurfa’da Topçu Meydanı’ndaki toplu açılış töreninde özetle şunları söyledi:

MUHATABIM DEĞİL

“Biz diğerleri gibi, ana muhalefetin başındaki zat ne diyor, -cek, -cak. Bir taraftan diyor ki ‘bana 4 yıl, 4 yılda işsizliği bitireyim’ diyor. Bir taraftan da diyor ki ‘bu açıkladığım projede 20 yıl sonra işsizlik yüzde 5’e düşecek.’ Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu. Hesap uzmanı ya, bu işleri gayet iyi biliyor. Bu seçimlerde bir rehavet var. O da diyor ki Cumhurbaşkanı alanları boş gördüğü için bu ifadeyi kullanıyor. Benim muhatabım değil de Şanlıurfa’nın bu meydanını acaba sen böyle gördün mü, Antalya meydanını öyle gördün mü?

ELİNE DİLİNE DURSUN

Ben şu Kürtçe Kuran’ı gösteriyorum beyefendi bundan rahatsız oluyor. Eline diline dursun. Ama bunların Kuran’la ne alakası var. Bunlara gerekli dersi vereceğinize inanıyorum. Kucağında çocuğuyla biçare sığınmış hanım kardeşlerimizi biz zalime teslim edemeyiz. Buradan elde ettiği gelirle emekliye ikramiye verecekmiş, bunların sadece gözü kör, kulağı sağır değil vicdanları nasır tutmuş.

Haberin Devamı

BÖLÜCÜNÜN TA KENDİSİSİN

Ülkeyi bunlar böldü, bunlar bu ülkeyi ayrımcılığa tabi tuttu, Kürt dediler, Arap dediler meydana çıkıyor biz bölücü değiliz, ne bölücü değilsin bölücünün ta kendisisin. Ne yazık ki terör örgütün arka olduğu parti kanın, canın peşinde. Bunun adına siyaset diyorlar. Bu nasıl siyasettir. Siyaset 6-7 Ekim olaylarında 50 kişinin ölümüne yol açmak mıdır? Siyaset dün Çağlayan Adliyesi’nde savcımızı şehit eden, bombalarıyla milletimizi tehdit eden örgütle kol kola girmek midir?

HAKARET HADDİNİZE Mİ

Siyaset, her türlü sapkınlığı savunurken Diyanet’i ve imam hatipleri kapatma sözü vermek midir? Diyanet İşleri Başkanı’nın araba meselesi oldu ya, çıkmış Bahçeli, ‘Diyanet İşleri Başkanı iade etmeli’ diyor. Sana mı soracağım ya, Diyanet İşleri Başkanı’nın istifasını istiyor niye rahatsız oldun? İslam’ın hükümlerini açıklamasından rahatsız mı oldun, o makama hakaret etmek sizin haddinize mi? Dünyada dini temsil eden merciler kullandıkları araç gereçler ortada. Biz bu makama leke sürdürmeyeceğiz.”

Haberin Devamı

Kupasını hediye etti

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, özel uçak CBK ile Şanlıurfa'ya geldi. Uçağın aprona yanaşmasıyla birlikte, milli rallici Burcu Çetinkaya, 2015 Türkiye Ralli Şampiyonası'nda yarıştığı otomobili ve şov otomobiliyle Erdoğan'ı apronda drift yaparak karşıladı. Erdoğan'ın uçaktan inişinin ardından, otomobiliyle uçağa kadar giden Çetinkaya, şampiyonanın bayan pilotlar klasmanı pilot birinciliği kupasını Erdoğan'a hediye etti. ( AA )

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!