Camide siyasete işlem

Güncelleme Tarihi:

Camide siyasete işlem
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2015 22:58

DÜZCE İl Müftülüğü, Yığılca ve Akçakoca ilçelerindeki bazı camilerde siyaset yapıldığı haberleri üzerine inceleme başlatıldığını, cami görevlileri hakkında yasal işlem yapıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Düzce Valiliği, AK Parti Düzce milletvekili adayları Faruk Özlü ve Ayşe Keşir’in Yığılca ve Akçakoca’da bulunan bazı camilerde siyaset yaptığı iddiaları üzerine Düzce İl Müftülüğü’nün soruşturma başlattığını duyurdu.

Düzce Müftülüğü’nün yaptığı açıklamada da şöyle denildi: “2015 yılı genel seçimleri ile ilgili yasaklar, müftülüğümüz kademesinde bulunan bütün görevlilere imza karşılığı duyurulmuş ve tebliğ edilmiştir. Diyanet İşleri Başkanlığımızın bugüne kadar titizlikle koruduğu ‘bütün siyasi görüş ve düşüncelerin dışında kalmak suretiyle’ görev yapma anlayışına gölge düşürecek her türlü hal ve hareketten kaçınılması hususunda gereken hassasiyet gösterilmekte olup bu konuda bütün personel sürekli uyarılmaktadır. Ancak ‘camide siyaset’ başlıklı haberlere konu olan Yığılca ve Akçakoca ilçelerindeki bazı camilerde siyaset yapılıyor haberleri üzerine İl Müftülüğümüzce inceleme başlatılmış olup, ilgili cami görevlileri hakkında yasal işlemler başlatılmıştır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!