Sanayi proteziyle Likya Yolu’nda

Güncelleme Tarihi:

Sanayi proteziyle Likya Yolu’nda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2015 01:29

Engellilerin neler başarabileceğini göstermek için sanayide yaptırdığı protez bacaklarıyla nisan ayında 509 kilometrelik Likya Yolu yürüyüşüne başlayan 1999 depremi ‘kurbanı’ Ufuk Koçak, Kaş’a ulaştı.

Haberin Devamı

Ufuk Koçak, 1999’daki Marmara depreminde henüz 22 yaşındaydı. Gölcük’te oturduğu 5 katlı binanın yıkılması sonucu 3 gün enkaz altında kaldı.

Kurtarıldığında kangren olan 2 bacağı diz üstünden kesildi. Ve daha önce hobi olarak yaptığı sportif faaliyetlerini yaşam tarzına dönüştürerek hayata sarıldı. Yüzme, dalış, tırmanış, yelken, rüzgar sörfü, kano, su kayağı, motor sporları, tekerlekli basketbol ve tenisle ilgilendi. Son olarak engelli bireylerin başarısını göstermek amacıyla, protez bacaklarıyla Likya Yolu’nu aşmayı hedefleyen Ufuk Koçak, 15 Nisan’da Antalya Konyaaltı’ndaki Hisarçandır’dan yola çıktı. Orijinali 50 bin lira olan protez bacağı sanayide 200 liraya yaptıran Koçak, 509 kilometrelik Likya Yolu yürüyüşünde bir ayda, Kaş’a ulaştı. Koçak, sörf ve sualtı dalışı yaptığı Kaş’ta yanına gelen 11 yıllık eşi Berna ve oğlu Ekin Can (10) ile de yelkenli turu yaptı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!