HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş: Eşiniz, ayrıldığınız sevgiliniz, ne varsa ikna etmeniz lazım

Güncelleme Tarihi:

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş: Eşiniz, ayrıldığınız sevgiliniz, ne varsa ikna etmeniz lazım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2015 07:58

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, seçim çalışmaları kapsamında akşam saatlerinde Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda halka seslendi.

Haberin Devamı

Eş Başkan Demirtaş, kendilerine yönelik olarak provokasyonların olacağını 3 ay önce söylediğini hatırlatarak, "Seçim kampanyası daha başlamadan söylemiştik. Yalana sarılacaklar. İftiraya sarılacaklar. Saldıracaklar, provokasyon yapacaklar. Bunu 3 ay önce söylemiştik. Maalesef yanılmadık. Ağrı Diyadin’de neler yapmaya çalıştıklarını gördünüz. Sonrasında Uludere’de, Roboski’de, Yüksekova’da ve 114 yerde HDP binalarına ya da çalışanlarına saldırı yapılarak... Genel merkezimiz, Adana, Mersin teşkilatlarımız bombalı, silahlı saldırılarla provoke edilerek... Her yerde fiziki şiddetle HDP durdurulmaya, seçim süreci provoke edilmeye çalışılıyor" dedi.

"ESKİ DOSTUNUZ, EŞİNİZ, AYRILDIĞINIZ SEVGİLİNİZ, NE VARSA İKNA ETMENİZ LAZIM"

Demirtaş, "Sizlerin çalışması, iknası için etrafında eşi, dostu, arkadaşı, İstanbul’da yaşıyor olması gerekmez. Eski dostunuz, eşiniz, ayrıldığınız sevgiliniz, ne varsa ikna etmeniz lazım" dedi.

Haberin Devamı

Demirtaş’ın, "Ayrıldığınız sevgiliniz" demesi gülüşmelere neden oldu. Demirtaş, buna "Yürek acısı da bayağı da çokmuş. Öyle görünüyor" şeklinde karşılık verdi.

"AKADEMİ DÜNYASI AHMET HOCA'YI BİZE GÖNDERMİŞTİ, BİZ GERİ ORAYA İADE EDİYORUZ"

Selahattin Demirtaş, "Eğer biz barajı yüksek bir puanla geçersek AKP dağılacak. Kendi içinden 3-4 partiye, harekete ayrılacak" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:
"Saray'daki ve onun stajeri dışında etraflarında kimse kalmayacak. Stajyer de stajını tamamlayamadan, bir daha başbakanlık koltuğunu görmeden inşallah veda edecek. Ahmet Hoca üniversitedeki kürsüsüne geri dönecek. Onun için de en hayırlı sonuç bu olacak. Biz onun stratejik derinliğini özledik. Siyasette başarılı değil. Tekrar o stratejik derinlik günlerine dönsün. Orada oylanması bu ülke için daha hayırlıdır. Akademi dünyası için haksızlık olacak ama kusura bakmasınlar, onlar bizi affetsinler. Akademi dünyası Ahmet Hoca'yı bize göndermişti, biz geri oraya iade ediyoruz. Biraz da siz uğraşın kardeşim."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!