HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: Kendisi şuan çok zengin

Güncelleme Tarihi:

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: Kendisi şuan çok zengin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2015 07:20

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul Esenyurt’ta bir taksi durağına sürpriz ziyarette bulundu. Demirtaş taksi şoförlerinin sorunlarını dinledikten sonra gündemdeki tartışmalar hakkında şu açıklamalarda bulundu:

Haberin Devamı

IŞİD’LE BAĞLANTILI

(Erdoğan’ın ‘Biz yapılanlara müdahale etmiyorsak çözüm süreci zarar görmesin’ sözleri üzerine): “Ne yapılıyor da müdahale etmiyormuş? 114 yerde HDP binasına saldırı oldu. Genel Merkezimiz silahlı saldırıya uğradı, Adana-Mersin teşkilatlarımız bombalandı. Yakılmayan yıkılmayan seçim büromuz kalmadı. AKP’liler tahrik edilip HDP’ye saldırtılıyor. Adana-Mersin’de yaşananlar çok vahim olaylardır. Sağduyumuzu koruduk ve ısrarla bu provokasyonların tutmaması için sabırlı davrandık. Saldırı dosyasıyla ilgili gizlilik kararı verildi. HDP binalarına saldıran kişinin kimliği de belliyse dosya niye gizleniyor? Bize gelen bilgilere göre DHKP-C’li dedikleri bu kişi Suriye’ye giriş çıkış yapmış. Bir yakını şu anda IŞİD’de militan. Kendisi de IŞİD bölgesinde bir müddet kalmış.

Haberin Devamı

DİYANET KUTSAL DEĞİL

(Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis edilecek zırhlı Mercedes marka araçla ilgili) Cumhurbaşkanı zaten lüks ve israfla kötü örnek ama topluma örnek olması gereken bir din adamının böyle yapmaması lazım. Kendisi lüks bir yaşam içinde hayat sürerse İslam’ı doğru temsil etmediği anlamına gelir. Biz bunu eleştirince ‘din karşıtı’ olarak gösteriliyoruz. 1990’lı yıllarda Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediği sözü hatırlatayım; ‘Bir gün Recep Tayyip Erdoğan çok zengin olursa bilin ki hırsızlık yapmıştır’. Kendisi şu an çok zengindir. Kaldı ki biz eleştiri yaparken Diyanet İşleri Başkanı’nın kişiliğine hakaret etmedik. Diyanet bir devlet kurumudur ve kutsallaştırmanın bir alemi yok. Kutsal olan dindir, kitaptır.

Hem sizin hem vatandaşın daha güvenli seyahat edebilmesi için donanımlı araçların taksi olarak piyasada olması, bunun için de ÖTV ve KDV desteği sunulması gerekir. Bizim vergilerimizle IŞİD’e silah gönderiliyorsa, gizli gizli veya para sayma makinesi olanlar kasalarını ayakkabı kutularına dolduyorsa adaletsizlik olur. Aslolan çalışanların Hazine ve vergi gelirlerinden iyi pay almasıdır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!