CHP'nin projesindeki megakent nereye kurulacak?

Güncelleme Tarihi:

CHPnin projesindeki megakent nereye kurulacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2015 11:54

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün açıkladığı "yüzyılın projesinin" ayrıntıları da netleşiyor. Proje uyarınca Türkiye'nin dünya pazarlarından pay almasını sağlayacak bir megakent kurulacak.

Haberin Devamı

"BU, SİYASET ÜSTÜ BİR PROJE. YERİ DEVLETİN BİRİKİMİ BELİRLEYECEK"

CHPnin projesindeki megakent nereye kurulacak
Kılıçdaroğlu'nun danışmanı CHP Milletvekili Erdoğan Toprak, megakentin yerinin belirlenmediğini, bunu bir siyasetçi ya da bir siyasi partinin tek başına yapmasının yanlış olacağını belirterek, "Megakentin yerinin neresi olacağını devletin birikimi belirleyecek. CHP iktidara geldiğinde proje için en uygun yer, devletteki uzmanların, uluslarası uzmanların görüşleri doğrultusunda belirlenecek. Bu, siyaset üstü bir proje" dedi.

Toprak, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, yerin projede öngörülen unsurlar çerçevesinde Anadolu'da bir yerde olacak gibi göründüğünü de söyledi.

Haberin Devamı

"HEM DOĞRUDAN, HEM DOLAYLI EKONOMİK BÜYÜME"

Projenin, bölgeye "hem doğrudan, hem de dolaylı ekonomik katkı getireceğini" söyleyen Toprak, şöyle konuştu:
"Proje çerçevesinde megakentin bulunduğu yer ve etrafındaki bölgeye büyük altyapı yatırımı yapılacak. Hem bu altyapının inşası, ardından da projenin hayata geçmesiyle, doğrudan ekonomik katkının yanısıra, bölgede yaşayan esnaf da, taksici de, lokanta da yararlanacak. Hizmet sektörü canlanacak, yeni meslek okulları açılacak."

"80'Lİ YILLARDA GÜNEŞ VE DENİZİ KULLANDIK, TURİZM GELİRİ 35 MİLYAR DOLAR OLDU. ŞİMDİ DE COĞRAFYAYI KULLANACAĞIZ"

1980'li yıllarda Türkiye'nin yaptığı büyük turizm hamlesi ile bugün turizm gelirinin 35 milyar dolara ulaştığını hatırlatan Erdoğan Toprak, "O dönemde deniz ve güneş kullanıldı. Şimdi bu proje ile de Türkiye'nin coğrafi konumunu kullanacağız. Türkiye'nin coğrafya avantajını, dışardaki pazardan pay almak için kullanacağız. Türkiye'nin kaynak yaratacak bir projeye ihtiyacı var. Aksi halde Türkiye orta gelir tuzağından çıkamaz. Milli gelir 10 bin dolar seviyesinden kurtulamaz" dedi.

Toprak, projenin finansmanı konusunda ise, altyapının devlet tarafından üstlenileceğini, bunun yaklaşık 40 milyar dolar olacağını, projenin etap etap ilerleyeceğini, altyapı dışındaki bölümlerde ağırlıklı olarak özel sektörün rol üstleneceğini söyledi.

BAKMADAN GEÇME!