Bahçeli Kocaeli'nde konuştu

Güncelleme Tarihi:

Bahçeli Kocaelinde konuştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2015 21:11

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Sakarya’dan sonra Kocaeli, Perşembepazarı Meydanı’nda konuştu.

Haberin Devamı

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nu eleştiren Devlet Bahçeli, "Kirli geçmişleri, kirli ittifakları ortaya çıktıkça bu ikili yalan düğmesine basıyor. Davutoğlu’nun devreleri yanmış, su kaybetmiş. MHP’nin dörtlü çete diye tabir ettiği kişilerin içinde yer aldığını söylemesi ahlaksızdır. Davutoğlu çete lideri görmek istiyorsa 17-25 Erdoğan’a baksa. Dörtlü çeteyi görmek istiyorsa rüşvetçi 4 eski bakana baksın. İşbirlikçi arıyorsa aynanın karşısına gitsin, Serok Ahmet’i görecektir. Asıl tehdit kaynaklardan birisi kırmızı kitabı kaleme alanlardır. 12 yıl birlikte çalışanların yaptıkları ortadadır. Kim tezgahlarla masum insanları mağdur ettiyse hesabını adalet önünde mutlaka verecektir. Erdoğan ve Davutoğlu’na sesleniyorum. Bu kirli tezgahlar ve kumpaslar kurulurken siz de bunların ortağıydınız. ’Yanıldık, aldatıldık’ diye kurtulamazsınız. Siz de yargılanacaksınız. Kirli ve şaibeli geçmişinizle mutlaka yüzleşeceksiniz. Adam gibi ortaya çıkın 12 yıllık karanlık dönemde ne melanetler işlediğinizi millete anlatın. Bizim yapımızda yetim hakkı yemek yoktur. Paralel ve eğri bize yabancıdır. MHP dimdik yürümektedir. Eğilmeden, bükülmeden, ilkeleriyle yürümektedir. Kocaeli Türkiye’nin önüne takoz koyanlara karşı bizimle yürümeye hazır mı? Bu evetler çığ gibi büyüdükçe Davutoğlu korkuyor. AKP artık gitmektedir. Erdoğan ve Davutoğlu’ndaki telaşları bundandır" dedi.

Haberin Devamı

MHP Lideri Bahçeli, "Davutoğlu nihayet Azraili de siyasette kattı. Erdoğan, ölüm ve tehdit söylemleri ile algılar üzerinde oynamaya çalışıyor" diyerek konuşmasına şöyle devam etti: "Başbakan ve Cumhurbaşkanı nasıl böyle davranır. Partilere gönderilen bombalar kimlerin elinden geçiyor. Davutoğlu Kandil’e sırtını dayamış. Yağlı urganlar siyaset meydanlarından çoktan gitti. Erdoğan duygularla oynuyor. Mursi idam cezasını Mısır’da aldı ve bu tarihi bir hatadır. Burası Türkiye’dir. Erdoğan darbe diyor, ama demokrasiye en büyük darbeyi kendisi vuruyor. Kargaşa ve cepheleşmenin, gerilim ve kutuplaşmanın tarafı olmayan MHP, kucaklaşma, uzlaşma ve huzurun adresidir."

Haberin Devamı

ERDOĞAN ADALETİN NEFESİNİ KESMİŞTİR

Otomotiv sektöründeki eylemlere dikkat çeken Bahçeli, "Otomotiv sektörünü sıkıntıya sokan eylemler devam etmektedir. Demokrasi hukuk konusunda aşınma ve yıpranmalar güven ve yatırım iklimini karartmaktadır. Cumhurbaşkanlığı makamını AKP arka bahçesine bağlayan başkanlık ve yeni anayasa gayesiyle kanun dışına çıkan Erdoğan ülkemize zarar vermektedir. Erdoğan adaletin nefesini kesmiştir. Saray talimatlı cevaplar verenler konu Erdoğan’ın yasa ahlak edep haya dışı uygulamalı olunca 4 maymunu oynamaktadır. Yargı yörüngesi kaçmıştır. Türkiye’de her şeyin çivisi çıkmış sap ve saman birbirine karışmıştır. Paralel yapı AKP’nin eseridir. Asıl tehdit kaynağı kırmızı kitabı kaleme alanlardır. Kim kanunsuz işlere bulaştıysa bunun hesabını Türk adaleti önünde verecektir" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!