Gençlik coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Gençlik coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2015 01:28

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, 7’den 70’e tüm vatandaşları Türk bayraklarıyla bir araya getirdi. Ulu Önder Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlattığı 19 Mayıs 1919’un yıldönümü törenleri, yurdun dört bir yanında coşkuyla kutlandı.

Haberin Devamı

ANKARA’da binlerce genç, Atatürk’ün kendilerine armağan ettiği bayramı, Ulu Önder’in ebedi istirahatgâhı Anıtkabir’de kutladı. “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları eşliğinde Aslanlı Yol’dan yürüyen gençler, ziyaretlerini ölümsüzleştirmek için selfie çekti. Törenin ardından gençler, bu sefer Mehteran eşliğinde Anıttepe’ye yürüdü. Resmi tören ise Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve beraberindeki heyetin Anıtkabir ziyareti ile gerçekleşti.
SAMSUN’daki 19 Mayıs kutlamaları, Atatürk Anıtı önünde başladı, Ulu Önder’in kentte karaya ilk ayak bastığı Tütün İskelesi önündeki Kurtuluş Yolu’nda devam etti. Burada Ulu Önder ile silah arkadaşlarının Bandırma Vapuru ile gelişi
canlandırıldı.

GENÇLERİN 19 MAYIS COŞKUSU

Gençlik coşkusu
Vali Şahin ve Kadir Topbaş Taksim'deki törene katılmadı



MANİSA’da otizmli gençler kolbastı oynarken protokolü sahneye çıkardı. AK Parti Milletvekili Selçuk Özdağ ile CHP Milletvekili Özgür Özel gençlere eşlik etti.

MERSİN Dağcılık Kulübü (MERDAK) üyesi 70 kişi, önceki sabah Mersin’den yola çıkarak, 11 yıldır süren Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Tırmanışı için Orta Toroslar’daki 3135 rakımlı Yıldız Dağı’na ulaştı. Türk bayrağı açan dağcılar, saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu.

Haberin Devamı

Gençlik coşkusu
Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gençlerle buluştu



GİRESUNLU Hüseyin Pekdemir, “Türkiye’de bayraksız dağ, tepe kalmasın” sloganıyla Paşa Konağı Yaylası’na, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz anısına 54 metrekarelik dev Türk bayrağı dikti. Etkinliğin anlam kazanması için 19 Mayıs’ı tercih etti.

KKTC’deki kutlamaların adresi Başkent Lefkoşa Atatürk Stadyumu’ydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Anıtkabir’den getirilen toprak Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi İbrahim Akça tarafından KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya teslim edildi. Akıncı, Türk ve KKTC bayraklarına sarılı toprağı öperek teslim aldı.

Gençlik coşkusu
Dünyayı gezecek gençlere müjde



İZMİR Karşıyaka’da Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın mezarından alınan toprak ‘Ana’dan Ata’ya bisiklet turu’ etkinliğiyle Türk bayrağıyla birlikte Vali Mustafa Toprak’a teslim edildi.

SELANİK’teki Atatürk’ün doğduğu evin bahçesinden getirilen toprak da törenle Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a teslim edildi. İpsala Sınır Kapısı’ndan teslim aldıkları toprak ile bayrak koşusu şeklinde 55 saatte Ankara’ya gelen 35 atlet, Çiftlik Kavşağı’nda koşuyu tamamladı.

Ruhen de bedenen de çürümedim

Haberin Devamı

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Samsun’daki Uluslararası 19 Mayıs Yarı Maratonu’nu 73’üncü tamamladı. Maratona en son 20 yıl önce katıldığını belirten Balbay, “Demir parmaklıklar arasında bizi bedenen ve ruhen çürütmek istediler. Kitap okuyarak ruhumuzu diri tuttuk. Her gün spor yaparak da diri tuttuk” dedi. İHA

Wushu modası

Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan da katıldı. Gençlerin “Recep Tayyip Erdoğan” diye slogan attıkları törende Milli Wushu sporcuları Zeynep ve Elif Akyüz kardeşler ise ay yıldız işlemeli başörtüleriyle dikkat çekti. Konuşmasının başında engelli bir genci alkışlayan Erdoğan, “Caner sen niye kalkmıyorsun. Caner yine formunda” diye seslendi.


BAKMADAN GEÇME!