Başbakan Ahmet Davutoğlu Zonguldak'ta konuştu

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Ahmet Davutoğlu Zonguldakta konuştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2015 15:40

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti’nin Zonguldak mitinginde konuştu.

Haberin Devamı

DAVUTOĞLU'NUN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI

İşte Davutoğlu’nun konuşmasından satır başları:

Bizim özlediğimiz Türkiye’de şiddet, nefret dili istemiyoruz.
Nereye gitsem orada yeni üniversiteleri görüyorum. 81 ilde üniversite var.
Türkiye 12 yıl önce Kemal Derviş’in çağrıldığı 3’lü koalisyon döneminde yazılar gidiyordu Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na. Bu ay maaşları ödeyemeyebiliriz başınızın çaresine bakın diye. Bu Kemal Derviş şimdi Kılıçdaroğlu’nun akıl hocası. Siz emekliler maaşınızı alıp alamayacağınızı bilemeyeceğiniz o günlere geri dönmek ister misiniz?
Bugün biz IMF’ye 5 milyar dolar borç verebilecek durumdayız.
Sizinle birlikte işçiyiz, emekçiyiz. Siz huzurlu uyursanız biz huzurlu uyuruz. Alın terinizle ilgili sıkıntı varsa bize uyku haramdır.

Haberin Devamı

Başbakan Ahmet Davutoğlu Zonguldakta konuştu

Davutoğlu baret takarak madencilere seslendi

Türkiye’de 6 milyon istihdam çıkardık 2008’den bu yana.
TTK özelleştirilecek diyenler varsa Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak söylüyorum böyle bir planımız yok ve olmayacak.
Başbakan olduktan yaptığım ilk toplantı iş güvenliği üzerineydi. Bir tek kardeşimizin dahi iş sağlığı ve güvenliği sıkıntısını yaşamasını istemiyoruz. Madencilerle ilgili büyük imkan sağlayan yasayı çıkardık.
Emeklilik yaşını 43’e kim çekti? Maaşa en az 2 asgari ücret şartını kim getirdi madencilere? Haftada 2 gün tatili kim getirdi? Biz meseleyi gördük mü üstünü kapatmayız, üstüne yürür ve çözeriz.
Size bir müjde ile geldim. Baktık ki bu getirdiğimiz sistem bazı işverenler için zorluklar getiriyor ve bazı işyerleri kapandı. 4 bine yakın madenci işini kaybetme riskiyle karşı karşıya.
İşçilerin geri alınmasına hiçbir engel kalmıyor. Bu düzenlemeyle bütün işçiler işlerine geri dönebilecekler.
En çağdaş şartlarda madencilerimizi çalıştıracağız.

Madenlerimizi çağdaş standartlara getiriyoruz. Zonguldak’ta işsizlik diye bir sorun söz konusu olmayacak.
Benim hayatım başarı hikayesi diyor Kılıçdaroğlu. Geldiğinde sorun. O görevi aldığında kar yapan SSK, o görevi bıraktığında 1.5 katrilyon borç yapmıştı. Akıl hocası Kemal derviş olanın işçiden dostu olur mu?
Hem üretim artacak hem de madenler modernleşecek hem de daha fazla Zonguldaklıya iş imkanı olacak.
Türkiye’nin 3. Büyük limanını Filyos’a kuruyoruz. Filyos’la ilgili ne kadar aksaklık varsa hukuki anlamda hepsini aşacağız. Bir takım hukuki sıkıntılar da aşılıyor.
Zonguldak’tan Barı Karadeniz istikametini de açmaya kararlıyız. Sahil yolu uzanacak.

Haberin Devamı

Zonguldak’ın madenden kaynaklanan mülkiyet sorunlarını çözdük, çözmeye de devam edeceğiz.
Zonguldak kara elmas diyarı ak gelecek diyarı olacak.
Dün HDP’nin Adana ve Mersin ofislerine bazı saldırılar olmuş. Hemen gerekli talimatları verdik. Ama Ağrı’da saldırılar oldu vekil adayımıza. Van’da vekil adayımızın otobüsüne saldırı oldu. Köy muhtarı öldürüldü. O topraklarda terör uygulayanları destekleyen HDP Batı’da barış mesajları söylemeye kalktı. Bize saldırılar olduğunda Doğan medyası sustu, Gülen ve paralel medya tahrikkarlık yaptı. Ama dünkü saldırıda biz anında tavrımızı koyduk.
İç Güvenlik Meclis’te konuşulurken 3’ü birden bize harekete geçti. Şimdi bize karşı aynı dili kullanıyorlar.
Hepsinin ortak bir adı var. ETP. Eski Türkiye Partisi bunlar.

Demirtaş, HDP Eş Başkanı Kudüs Yahudilerin mekanıdır diyen gafil, Taksim Kabe’mizdir diyen irfan yoksunu. Dün de ‘BU mesajı aldık seni başkan yaptırmayız’ diyor cumhurbaşkanımıza. Cumhurbaşkanı ve hükümetin bu saldırıların arkasında olduğunu ima ediyor. Bu provokasyonları kim yaptıysa dimdik arkasında duracağız. Ama sen bizim vekil adaylarımıza yapılan saldırışlara neden sessiz kaldın.
AK Parti’nin elinde tek damla kan olmadı, olmayacak. AK Parti’nin dilinde tek bir nefret sözü olmadı olmayacak. Seni başkan yaptırmayız diyor.

Haberin Devamı

Daha önce de muhtar yaptırmayız dediler, Başbakan oldu Recep Tayyip Erdoğan.
Öbür tarafta bir medya grubu hani 417 el kaosa kalktı diyen Doğan medya şimdi kalkmış özgürlüklerden bahsediyor. Daha önce de bana hitaben bir yazı yazdılar. Basın özgürlüğüne saygımız sonsuz ama herkes yerini yurdunu bilecek.

DHKP-C denilen terör örgütü bir savcımızı şehit etti. Bütün gece biz savcımız için dua ederken bunlar internet sayfalarında şehit savcımızın başına dayanan silahla fotoğrafını bastılar. Gece yarısı haber gönderdim. Yarın gazetede bunu basmayın, şehit savcımızın ailesi var. Gece yarısı tüm basına haber gönderdik. Ne olur bu halde basmayın. Cenaze töreninde onun çocuğu şehit savcıyı böyle görmesin dedik. Ertesi gün şehit savcımızın o fotoğrafını bastı. Buna bir insan olarak, bir baba olarak, bir kardeş olarak isyan ediyorum. Ettim, ediyorum. Türkiye’nin en çok sattığını iddia eden gazetenin baş sayfasında şehit savcının o fotoğrafı. Bütün ricalarımıza rağmen o resmi bastılar. Onları cenazeye almayınca ertesi gün tehditkar bir başyazıyla bana cevap vermeye kalktılar. Biz sizin huzurunuza pijamayla çıkacağınız değiliz. Biz gücümüzü sizden almadık. Allah’tan ve milletten aldık. O eski Türkiye idi. Başbakan’a talimat verdikleri, Başbakan’ı eşofmanla karşıladıkları eski Türkiye idi.
Bugün de cumhurbaşkanımıza cevap veriyorlar. Oturun gazeteciliğinizi yapın. Ama eğer bir şehidimizin aziz hatırasına saygısızlık yaparsanız karşısında bizi bulursunuz. Kışkırtıcı yayın yaparsanız sessiz kalmamız mümkün değil.
9 aylık Başbakanlık dönemimde bir kez ricada bulunmuşsak siz bunları yapmamışsanız bizi karşınızda bulursunuz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!