CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Yabancı işçi getirecekler

Güncelleme Tarihi:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Yabancı işçi getirecekler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2015 01:28

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 6 milyon 200 bin işsiz olduğunu belirterek, “Ne yapıyorlar biliyor musunuz? Meclis tatile girmeden kanun çıkarıyorlar, yabancı işçilerle ilgili. Dışarıdan işçi getirip Türkiye’de çalıştırmak için. Dışarıdan getireceksin, çalıştıracaksın, bizim çocuklar ne olacak? 6 milyon 200 bin kişiye işi CHP bulacak” dedi.

Haberin Devamı

Seçim çalışmalarına Erzincan ve Sivas’ta devam eden Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

ÖTEKİLEŞTİRMEYECEĞİZ

“Sözüm söz. . Hiç kimsenin kimliğini, inancını, yaşam tarzını siyaset konusu yapmadım. İnsan, Allah'ın yarattığı en değerli varlık ve başımın üstünde yeri var. Çirkin politika yapıyorlar. En temiz duygularımızı, manevi duygularımızı siyasete alet ediyorlar. Buna izin vermeyin. Hiç kimsenin ötekileştirilmesini istemem. Bütün vatandaşlarımı kucaklamak isterim.

ÖZGEÇMİŞİMİ BİLMİYORLAR

Refahı tabana yayacağız. Rahmetli Ecevit derdi: 'Ne ezen, ne ezilen. İnsanca, hakça bir düzen.' Bunu sağlayacağız. Büyümeden alın teri döken herkes nasibini alacak. Yıl 2002. Türkiye'deki toplam servetin yüzde 39'una nüfusun yüzde 1'i sahip. Yıl 2014. Toplam servetin yüzde 54.3'üne yüzde 1'i sahip. Servetin yarısından fazlası bir avuç insanın elinde. Ben 29.5 yıl devlette çalıştım. Görevim vergi nasıl toplanır, para nasıl harcanır, kul hakkı nasıl yenmez... Türkiye ekonomik büyüklükte dünyanın 18'inci ülkesi. Yeri gelince 'Türkiye zengin' diyorlar. Emekliye gelince 'Para yok' diyorlar. Sözüm söz, o kaçak saraya bağlanan tüm hortumları keseceğim ve bu millete vereceğim.
7 Haziran günü sandığa giderken geçen seçimlerde şu veya bu nedenle CHP'ye oy vermeyen bir vatandaşı beraberinizde götürün. Götürdüğünüz kişiye '13 yıl kredi açtık. Tek başlarına memleketi yönettiler. Önlerinde engel yoktu. 13 yılın sonunda geldiğimiz noktayı görün. Buna rağmen 17 milyon yoksulumuz, 6 milyon 200 bin işsizimiz, 350 bin atama bekleyen öğretmenimiz, aylığı 1000 liranın altında olan 8 milyon emeklimiz, 5.5 milyar harcanan 2 milyon Suriyelimiz var. Ben sadece 4 yıl için sizlerden yetki istiyorum. Bu ülkeye birinci sınıf demokrasiyi getireceğiz. Almanya, Japonya, Fransa'da ne varsa bizde de birinci sınıf demokrasi olacak."

Saldırıların karşısında birlikte duralım

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana ve Mersin’de HDP örgütlerine yönelik bombalı saldırıları kınadı. Kılıçdaroğlu, sosyal paylaşım sitelerinden verdiği mesajda, “Mersin ve Adana’da HDP binalarına yapılan saldırıları kınıyoruz ve yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Siyasiler olarak öncelikle bizler toplumda gerilim yaratacak açıklamalardan kaçınmalıyız. Hep birlikte bu saldırıların karşısında durmalıyız” dedi.
Saldırılara İstanbul’daki seçim çalışmalarına katılan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’dan da tepki geldi. İki gün önce bu konuda Başbakan Davutoğlu’nu uyardıklarını söyleyen Tekin, “Devletin kurumları sadece iktidarı korumakla mükellef değildir. Geçmiş olsun HDP’ye. Umut ediyorum bu saatten sonra hiçbir insanın benzer provokasyonlarla karşı karşıya kalmayacağı bir süreci geçiririz. Bu konuda Sayın Davutoğlu’na büyük görevler düşüyor. Kendisi direkt ilgilenmeli diye düşünüyorum” diye konuştu. Tanrıkulu da hükümeti, “Başta Erdoğan olmak üzere Davutoğlu’nun kullandığı hedef gösterici dil, bazı kesimleri harekete geçirmiş durumda. Bu dil toplumu geriyor. Önümüzdeki süreç çok önemli” diye eleştirdi.


BAKMADAN GEÇME!