HDP saldırılarını aydınlatmak için özel birim kuruldu

Güncelleme Tarihi:

HDP saldırılarını aydınlatmak için özel birim kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2015 11:26

Adana ve Mersin'de HDP binalarında meydana gelen patlamalarla ilgili, Emniyet, Jandarma ve MİT'in dahil olduğu özel bir birim kuruldu.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanı ve AK Parti Adana Milletvekili Ömer Çelik, twitter hesabından yaptığı açıklamada, HDP'nin Adana ve Mersin'deki parti binalarına yönelik bombalı saldırıları aydınlatmak için, Emniyet, Jandarma ve MİT'in dahil olduğu özel bir birim kurulduğunu söyledi. Yapılan saldırıları lanetleyen Çelik, "Bu saldırı HDP'ye, tüm siyasi partilere ve seçim sürecine yapılmıştır. Lânetliyoruz bu saldırıyı. HDP teşkilatına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

YALÇIN AKDOĞAN: PROVOKASYON

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da twitter'dan yaptığı açıklamada, "Adana ve Mersin'deki HDP bürolarına yapılan saldırıyı kınıyor, HDP'ye ve yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum. Seçim sürecine şiddet karıştırmaya çalışan provokatörlerin oyunu tutmamıştır, tutmayacaktır" dedi.

Akdoğan, İstanbul'da katıldığı bir açılışta da Adana ve Mersin'de HDP İl Başkanlıklarının bulunduğu binalara yönelik yapılan saldırılarla ilgili soruya cevap verdi. Akdoğan, "Bugün HDP'nin Adana ve Mersin'deki seçim bürolarına saldırı olmuş. Kınıyoruz. Biz ilkesel olarak bu tür hadiselere karşıyız. Siyaset kurumuna, siyasi partiye bir saldırı varsa bu bütün siyaset kurumuna ve demokrasiye yapılmıştır. Bundan dolayı hep kınadık ve kınıyoruz. Yaralılara da geçmiş olsun diyoruz" dedi.

"BUNUN DA GÖRÜLMESİ GEREKİYOR"

"Biz bunları kınıyoruz ancak bir taraftan da bakın başka bölgelerde neler oluyor" diyen Akdoğan, "Seçim otobüslerimiz taşlanıyor, birçok parti binamız molotoflu saldırılara uğradı. Kobani olaylarında yakıldı, yıkıldı. Adaylarımız tehdit ediliyor. Başbakanımız mitinge gidiyor, birileri sokak başlarında milletin yolunu kesiyor. Bu bir tehdit, şiddet ve baskıdır. Bunun da görülmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!