Soma'nın çocukları en önde

Güncelleme Tarihi:

Somanın çocukları en önde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2015 01:00

301 madencinin öldüğü facianın yıldönümünden iki gün sonra Soma sokakları binlerce kişiyle doldu taştı. Sendikaların düzenlediği yürüyüşte en önde babalarını madende kaybeden çocuklar vardı.

Haberin Devamı

MANİSA’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs'ta 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın yıldönümünden iki gün sonra bu kez işçi ve memur sendikalarıyla, meslek odaları seslerini yükseltti. DİSK, KESK, TTB, TMMOB'nin çağrısına CHP, HDP gibi siyasi partiler ile çok sayıda sivil toplum örgütü üyelerinden de destek geldi.

Somanın çocukları en önde


En önde madenci ailelerinin bulunduğu yürüyüşçüler, önce, TKİ Ege Linyit İşletmeleri önünden geçti. Protestocuların sonraki adresi ise, Beşyol Kavşağı'ndaki Madenci Anıtı oldu. Anıta karanfil bırakan gruplar, ‘Soma'nın hesabı sorulacak', ‘Soma'yı unutma, unutturma', 'Taşeron sistemine hayır' sloganları attı. Cengiz Topel Meydanı'ndaki mitingde KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Kaya ve DİSK Genel Başkanı Kani Beko konuşma yaptı.

Somanın çocukları en önde

Haberin Devamı

10 bin kişinin katıldığı yürüyüşte CHP milletvekilleri Özgür Özel, Musa Çam, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP milletvekili Ertuğrul Kürkçü, sanatçılar Tarık Akan, Jülide Kural da yer aldı.

1.5 saatlik yürüyüşün ardından, kalabalık Cengiz Topel Meydanı’nda toplandı.

Somanın çocukları en önde

Babaları için yürüdüler

ŞEHİT madenci Bilal Bilgi’nin eşi Ummuhan Bilgi, 8 yaşındaki oğlu Niyazi ve 2.5 yaşındaki oğlu Ali ile birlikte adalet istedikleri pankartı yan yana tutup taşıdı. Mitingde aileler adına konuşan şehit madenci annesi Elmas Kaya “Oğlumun da sizin yanınızda olmasını, sizin aranızda olmasını, size destek vermesini isterdim. Ama o maden şehitliğinde yatıyor. Adaletin yerini bulmasını, suçluların cezalandırılmasını istiyoruz” dedi. Konuşmaların ardından Soma Çocuk ve Madenci Korosu bir mini konser verdi.

Somanın çocukları en önde


Haberin Devamı

1500 polis önlem aldı

Polis, AK Parti İlçe Başkanlığı ile Türkiye Maden İşletmeleri’ne ait binalar önünde önlemlerini arttırdı. Yürüyüş için 1500 polis ile 4 TOMA hazır bulunduruldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!