HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: Kürt işçileri sandığa taşıyacağız

Güncelleme Tarihi:

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: Kürt işçileri sandığa taşıyacağız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2015 01:41

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seçmenlerinden 7 Haziran’a kadar illerinden ayrılmamalarını rica ettiklerini belirtti. Demirtaş, gazetecilerle sohbetinde özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Her bir oy çok kıymetli bizim için, bu duyguyla çalışıyoruz. Örneğin 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, yaklaşık 230 bin bölge seçmeninin, çalışma gerekçesiyle seçim bölgeleri dışında bulunduklarını belirledik. 7 Haziran için de böyle bir ihtimal var. Biz de bazı seçmenlerimizden 7 Haziran’a kadar illerinden ayrılmamalarını rica ettik. Ayrılmak zorunda kalanlar için de bir planlama yapıyoruz. Çoğunluğu Kürt proletaryası olan inşaat işçisi, tarım işçisi, turizm işçisi arkadaşlarımızı bir gün önceden seçim bölgelerine taşımayı planlıyoruz. Ağırlıklı olarak da İstanbul, İzmir, Antalya, Mersin, Bursa gibi illerden yapacağız bu taşımayı.

İSTANBUL’DAN 10 VEKİL OLABİLİR

Bütün baskı ve haksızlıklara rağmen HDP’nin barajı aşması çok kıymetlidir. Gücün, zorbalığın haklı ve mazlum olanlar üzerinde etki etmediğini gösterir. Karadeniz, Trakya’da ciddi oy artışı olacaktır ama özellikle büyükşehirlerde. Örneğin barajı geçersek İstanbul’da her bölgeden 3’er milletvekiline ulaşmak çok kolay, 10 bile olabilir. İzmir’den de en az 2 bölgede 3 milletvekili mümkün.”

KIZLARIM DAHA ANLAYIŞLI

Selahattin Demirtaş, seçim çalışmaları nedeniyle yeteri kadar vakit ayıramadığı kızları 8 yaşındaki Dılda ve 11 yaşındaki Delal için, “Biraz daha anlayışlılar bana karşı önceki seçimlere göre. (Gülerek) Yani barajı aşmamız gerektiğini onlar da idrak etmiş görünüyorlar. Onun için benim daha çok çalışmam lazım” dedi. Demirtaş, Galatasaray taraftarı olduklarını belirttiği kızlarının seçim sürecinde kendisine verdiği desteğe ilişkin ise “Diyarbakır’daki evimizi HDP bayraklarıyla süslemişler. Odalarını da küçük birer seçim bürosuna dönüştürmüşler” diye konuştu.


BAKMADAN GEÇME!