‘Cinsel objeniz değiliz’

Güncelleme Tarihi:

‘Cinsel objeniz değiliz’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2015 01:41

Erotik giyinmiş hemşire kadın görselleriyle “Nurse Party” (Hemşire Partisi) yapacaklarını duyuran Belek’teki 5 yıldızlı bir otele Türk Hemşireler Derneği Antalya Şubesi’nden “Hemşireleri zevk ve arzu nesnesi olarak gösteriyorsunuz” diyerek kınama yazısıyla tepki gösterildi. “Şov amaçlıydı” açıklaması yapan otel yöneticileri partiyi iptal etti.

Haberin Devamı

ANTALYA Belek’te 5 yıldızlı bir otel, 10 Mayıs’ta oteldeki müşterilerine özel “Nurse Party” (Hemşire Partisi) düzenleme kararı aldı. Her ay farklı bir konseptte parti düzenleyen otelin internet sitesi ve Facebook hesabında Nurse Party ile ilgili hemşire kıyafeti giymiş ‘erotik’ bir kadın fotoğrafı kullanıldı. Bu görseli öğrenen Türk Hemşireler Derneği Antalya şube yönetimi, harekete geçti.

‘CİNSİYETÇİ TUTUM’


Antalya Sağlık Platformu’nun da desteğini alan dernek, parti için otel yöneticilerine bir kınama yazısı gönderdi. Türk Hemşireler Derneği Antalya Şube Yönetim Kurulu Başkanı Ferda Ülker imzalı yazıda şöyle denildi: “Kadın olarak hemşireleri bir ‘zevk’ ve ‘arzu’ nesnesi olarak gösteren, bu anlamda cinsiyetçi bir tutumla hazırlanan afişinizle hemşirelik mesleğinin onuru, şeref ve saygınlığı ihlal edilmektedir. Bu afişin kullanılması aynı zamanda toplumda kadına yönelik eşitsizliğin, cinsiyet ayrımının sürdürülmesine de katkı sunmaktadır. İşletmenizde düzenlenecek ‘Nurse Party’ veya benzer etkinliklerinizde hemşire kıyafeti ile keplerin kullanılmaması ve bu etkinliğe ilişkin bu yöndeki asılı ve basılı afişlerin dağıtılmaması, internet ortamında yayımlanmaması, aksi halde hukuksal yollara başvurmak zorunda kalacağımızı Türk Hemşireler Derneği olarak ihtaren bildirir ve otel yöneticilerini kınadığımızı bilmenizi isteriz.”

‘AMACIMIZ ŞOVDU’

Otel yönetimi, kınama yazısı üzerine etkinliğin iptal edildiğini duyurdu. Kınama yazısına yanıt veren otel grubunun satış pazarlama sorumlusu Gaye Konuk, açıklamasında, “Bizlere iletmiş olduğunuz e-mail’inize istinaden, bahsi geçen parti programı iptal edilmiş olup web sayfamız ve basılı materyallerden silinmesi sağlanmıştır” ifadelerine yer verdi. Otelin İşletme Müdürü Orhan Ulutaş ise “Cinsel obje amaçlı değil, şov amaçlı yapılıyordu. İptal edildi” demekle yetindi.

Haberin Devamı

İptal kararı zaferimiz!

PARTİNİN iptal edilmesi üzerine Türk Hemşireler Derneği Antalya Şube Yönetim Kurulu Başkanı Ferda Ülker, şu açıklamayı yaptı: “Bu kararın bu tür etkinlikler düzenleme çabası içinde olanlara da duyurulması çok önemli. Çünkü mesleğimizin geldiği noktada hiçbir şekilde bu tür objelerle birlikte anılması hoş değil. Bu hemşirelerin kazandığı bir mücadeledir. Gösterdiğimiz kararlılık diğer
hak mücadelelerimizde de sürdürülecektir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!