HDP EŞ Başkanı Yüksekdağ: "Biz o barajları çoktan yıktık"

Güncelleme Tarihi:

HDP EŞ Başkanı Yüksekdağ: Biz o barajları çoktan yıktık
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2015 19:06

HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, 13 yıldan beri konulan tüm barajları, engelleri aştıklarını, yüzde 10 barajını da çoktan yıktıklarını söyledi.

Haberin Devamı

AKP iktidarını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Yüksekdağ, "Bu halk son iki yıl boyunca insana reva olmayan bu zulme rağmen 'barış, çözüm, kardeşlik ve kan dursun' dedi. Sen bu halka barışı verdin mi de 400 vekil istiyorsun? Sen Türkiye'ye barışı vermedikten sonra değil 400 vekil 4 vekil bile sana haramdır, o saray sana haramdır" dedi. Yüksekdağ, darbe karşıtı olduğunu söyleyen AK Parti'nin darbeci Kenan Evren'i resmi törenle defnederek tarihe geçtiğini de söyledi. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Denizli Özay Gönlüm Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaklaşık 2 bin kişiye seslendi.

Milletvekili adaylarıyla birlikte mitinge katılanları selamlayan Yüksekdağ, "Denizli'nin güneş yüzlü insanlarıyla büyük insanlığın atacağı adımı hep birlikte kutluyoruz. 7 Haziran'da kazanacağımız zaferi kutluyoruz. Bizler Türkiye'nin aydınlık tarihini hep birlikte yazacağız. Bizlerin mücadelesinde karanlık güçlere teslimiyet asla olmadı. Özgürlük mücadelesinde karanlığın gölgesi olmadı. Bütün tarihimiz boyunca tepemizde dolanan karanlık buluklara siyasete inat, alnımız ak başımız dik geleceğe yürüdük. İşte gelecek bugündür. Darbelerle emeğimizi, özgürlüğümüzü gasp ettiler ama biz o özgürlüğü yeniden kazanmak için mücadele yürüttük. İnkarcılığın, asimilasyonun, sömürünün silahlarıyla üzerimize geldiler. Kalleşçe silahlarla üzerimize geldiler. Birliğimizi bozmadık. Biz o günlerden geldik. Darbeleri yaratanların, darbelerden beslenenlerin karanlığını yara yara barajlarını, sınırlarını aşa aşa geldik bugünlere" dedi.

Haberin Devamı

"BİZ O BARAJI ÇOKTAN YIKTIK ÇOKTAN"

Partilerinin barajla durdurulacağının zannedildiğini, oysa HDP'nin barajları çoktan yıktığını söyleyen Yüksekdağ, "Onca zulümle, sınırla, şiddetle, dayatmayla, döktüğünüz kan ve gözyaşıyla yıldıramadığınız bu halkı Türkiye'nin geleceğini de durduramayacaksınız, yıldıramayacaksınız, karartamayacaksınız. Biz, barajı ve bütün engelleri dişiyle tırnağıyla aşmış bir gücüz ve halkız ve yeni yaşamın iradesiyiz. Kimseye minnet etmedik. Boyun bükmedik, kirli pazarlıklar yapmadık. Hakkımızı savunmanın dışında mazlumun ahını almadık.

Haberin Devamı

Şimdi bu duruşla, dirençle geldiğimiz yer zaferin kapısıdır. Bu duruşla geldiğimiz yer yeni yaşamın ve bütün Türkiye halklarının kurtuluşunun eşiğidir. Bizleri, Denizli'yi, Türkiye'yi darbelerle, zulümlerle durduramadıkları bu halklarımızı bu yüzde 10 barajıyla asla teslim alamayacaklar. Seçime kısa bir süre kala karşı karşıya kaldıkları yenilgiyi çok iyi görüyorlar. AKP Hükümeti HDP'nin gücünün ve iradesinin o barajı şimdiden yerle bir ettiğini çok iyi görüyor. Bunu hep birlikte yaptık. Biz Denizli'yle gurur duyuyoruz. Çünkü bunu hep birlikte bizler başardık" diye konuştu.

"SEN NE VERDİN DE 400 VEKİL İSTİYORSUN"

Düne kadar burnundan kıl aldırmadığını, kendisi gibi düşünmeyen herkesi düşman ilan eden iktidarın artık süngüsünün dütüğünü belirten Yüksekdağ, 7 Haziran'da küstahlık ve kibir siyasetinden beslenenlere gereken dersin verileceğini belirtti. Yüksekdağ, şöyle devam etti: "Her türlü saygısızlığı, hakareti, şiddeti kendilerine hak görüyorlardı. Ama bugün süngüleri düştü, havaları söndü. Havasını indirdiniz, bunu siz yaptınız, birlikte yaptık. 7 Haziran'da bu küstahlık, kibir siyasetinden beslenenlere iyi bir ders verecek, insanlık dersi verecek. Bunlar güç sahibi oldu insanlıktan koptu, uzaklaştı. Güç sahibi olunca, gücünü, servetini, zenginliğini büyütünce AKP Hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisinden başka hiçbir şeyi görmez oldu.

Haberin Devamı

İktidar hırsı bunların gözünü kör etmiş. Zenginlik hırsı, servet avcılığı bunların bütün değerlerini eritmiş. Ellerindeki iktidarla yetinmeyip zorbalıklarını, güçlerini servetlerinin güvence altına almak ömür billah bu üstünlüğü korumak için daha fazlasını istiyorlar. 300 yetmez 400 vekil diyor cumhurbaşkanı. Sen bu halka ne verdin de bunu istiyorsun? 13 yıl boyunca, 'barış, barış' diye diye bu Türkiye halkları kan ağladı. 13 yıl boyunca savaşı durdurmak için bizim analarımız, 8 yaşında 10 yaşında çocuklarımızın vebalini, ahını aldınız. Analarımızın gözyaşı dinmedi, hala çocuklarımızın canını alıyorsunuz. Bu halk son 2 yıl boyunca insana reva olmayan bu zülme rağmen 'Barış, çözüm, kardeşlik ve kan durun' dedi. Sen bu halka barışı verdin mi de 400 vekil istiyorsun? Sen Türkiye'ye barışını vermedikten sonra değil 400 vekil 4 vekil bile sana haramdır, o saray sana haramdır."

Haberin Devamı

"HALA BARIŞ DİYORUZ"

HDP Eş Başkanı Yüksekdağ, tüm olumsuzluklara rağmen barış ve çözümde ısrarcı olduklarını ancak seçim kampanyasında baskılarla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, "Hala barış, çözüm diyoruz. 'Nasıl mı, siyasetle yapalım?' diyoruz. 'Demokratik siyasetin önünü açın. İnsanların konuşmasından örgütlenmesinden korkmayın' diyoruz. 1.5 aydan beri seçim kampanyası yürütüyoruz. Çağrımıza cevapları, 56 seçim büromuzu basmak oldu. Yaktılar, yaktırdılar, bastılar. Bu süre içerisinde, 'Gelin demokratik siyasetin ve demokratik Türkiye'nin önünü açalım, bu seçim kampanyası da buna vesile olsun' derken 56 büromuzu basmakla kalmadılar, 100'ün üzerinde arkadaşımızı gözaltına aldılar. 70 HDP çalışanımız tutuklandı. Bizim barış, çözüm çağrımıza verdikleri cevap budur.

Haberin Devamı

Demokratik siyasetin merkezi olacak bu partiye bile mecliste grubu olan bir partiye bile faşist çeteler aracılığıyla saldırı düzenliyorlar.Onların arkasında faşist ırkçı çeteler var, önlerinde yanlarında içlerinde var. Bütün bölgeye dünyaya kan ağlatan o IŞİD çetesi var. Onların arkasında darbe var, darbeciler var. Onlar sırtını darbeye, cuntaya, cuntacılara dayanarak 13 yıl boyunca halkımızın barış çözüm beklentisini sömürdüler. Bizim arkamızda en güzel varlık güç halkımız var. Bütün seçim çalışması yürüten arkadaşlarımı yeniden selamlıyorum. Her gün kelleyi koltuğa alıp bildiri dağıtmaya, ev gezmelerine giden partili arkadaşlarım, büyük insanlığın evlatları hepinizi saygıyla minnetle selamlıyorum. Sizler bu memleketin cesur alnı ak, yüreği temiz evlatlarısınız. Sizleri koruyan polis asker çeteler silahlar tanklar yok ama sizler bizler hepimiz Allaha emanetiz. Halka hakka emanetiz" diye konuştu.

"DARBECİ KENAN EVREN'İ RESMİ TÖRENLE UĞURLADILAR"

AK Parti Hükümeti'nin trilyonluk bütçelerle, devlet olanaklarıyla, halktan toplanan vergilerle seçim kampanyası yürüttüğünü belirten Yüksekdağ, kendini darbe karşıtı ilan eden iktidarın darbeci Kenan Evren'i resmi törenle uğurlayarak tarihe geçtiğini söyledi. Yüksekdağ, "Devlet olanaklarını arkalarına yanlarına almışlar. Açık, örtülü ödenek, temiz para kirli paralardan beslenerek oluk oluk vergi paralarını seçim çalışmasına aktararak kampanya yürütüyorlar. Ona rağmen kendilerine güvenmiyorlar. Bu gücün yetmediği yerlerde de partimize saldırma yolunu yöntemini deniyorlar.

Bugün partimiz HDP eş genel başkanlarından tutalım da yanında yürüyün çocuğuma kadar saldırı altındadır. Biz bu saldırılara rağmen alnımız açık başımız dik ve kendimize güvenerek 7 Haziran'a , zafere gidiyoruz. Bizler 7 Haziran'da halklarımızın yeni tarihini de yazacağız. Bu ülkeyi 13 yıldır yönetenler bu ülkenin eski tarihinde kötü bir hatıra olarak kalacak. Onlar artık geleceğin gücü değil. Hala sırtlarını geçmişteki darbelere, darbeciliğe dayıyorlar.

Kısa bir süre önce Kenan Evren öldü. Darbeciyi, devlet töreniyle uğurladılar. Onbinlerce gencin, bu halkın kanı olan bir darbeciyi devlet töreniyle uğurladılar. Buna rağmen sıkılmadan, utanmadan darbe karşıtı olduklarından söz edebiliyorlar. Yazıktır, ayıptır. Darbeciyi resmi devlet töreniyle uğurlatan bir siyasi iktidar olarak tarihe geçtiniz, bundan ötesi yoktur. AKP 13 yıl önce nasıl iktidara geldi. Darbeyi ve darbeciliği tarihten sileceğim diye geldi değil mi? Üç gün önce tarihe kayıt düşüldü. Onların kararıyla ve güvencesi altında Kenan Evren en yüksek törenle resmi devlet töreniyle uğurlandı.

Darbeciliklerini böyle tescillediler. Darbe karşıtlığı nutukları atmaktan vazgeçin. Bu halk artık sizden icraat bekliyor. Başbakan ve Cumhurbaşkanı'na sesleniyorum. YÖK'ü, yüzde 10 seçim barajını kaldırın, MGK'yi kaldırın. Niye kaldırmadınız? Çünkü yüzde 10 barajı üzerinden 13 yıl boyunca iktidarda kaldılar. Bu halkın tepesinde boza pişirmeye kalktılar. Ama bütün tutundukları o darbe dallarını koparıp alacağız ellerinden" diye konuştu.

"BİZ SİZİ ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Van'da Kürt vatandaşları anlamakta zorluk çektiğini söylediğini belirten Yüksekdağ, "Cumhurbaşkanı Van'da ne dedi biliyor musunuz? 'Biz aslında bütün Türkiye için Kürtler için çok iyi şeyler düşünüyoruz ve yapıyoruz ama siz anlamıyorsunuz.' Beyefendi o kadar mükemmel bir şahsiyet ki, o kadar harika işler yapmış ki, o kadar anlaşılması zor birisi ki, Türkiye halkı onu anlamamakta zorlanıyor. Ancak bu kadar olabilir. Bir cumhurbaşkanı çıkıp, halkına 'Harikayım, çok büyük işler yaptım ama siz bunu anlamakta zorlanıyorsunuz' diyorsa artık o cumhurbaşkanını iradesini kaybetmiştir.

Evet, biz sizi anlamakta zorlanıyoruz. Biz, kibir ve iktidar hırsı bu kadar gözünü karmış bir şahsiyetin Türkiye'yi taammüden bir felakete sürüklemesini anlamakta zorlanıyoruz. Biz, tek bir insanın geleceği için bütün Türkiye'nin siyasi geleceği ile oynanmasını anlamakta zorlanıyoruz. Biz, bütün yıllar boyunca Van halkının bölge halkının ve bütün Türkiye halklarının 'barış' diye bağırmasını anlamayan bunu anlamak istemeyen savaştan ve şiddetten başka bir şey bilmeyen bir cumhurbaşkanı ve bir iktidarı anlamakta zorlanıyoruz. Cumhurbaşkanı da Başbakan da artık bu halkı anlamıyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!