Kışanak: AKP yüzde 40’ın altında oy alırsa Erdoğan istifa etmeli

Güncelleme Tarihi:

Kışanak: AKP yüzde 40’ın altında oy alırsa Erdoğan istifa etmeli
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2015 17:03

Aydın’da HDP seçim bürosunu ziyaret eden Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, HDP’nin 7 Haziran’da barajı aşacağını söyledi. AK Parti’nin meydanlarda iki başbakanla seçim propagandası yaptığını söyleyen Kışanak, seçimde yüzde 40’ın altında almasının başarısızlık olacağını, bu başarısızlığın sebebinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu, bu yüzden istifa etmesi gerektiğini savundu.

Haberin Devamı

Efeler ilçesi Fatih Mahallesi’nde, HDP milletvekili adayları ve partililer tarafından karşılanan Başkan Kışanak, yaptığı konuşmada, “HDP, bu ülkede soldurulan bütün renkleri yeniden kendi kimliğine kavuşturan partidir. HDP, bu ülkede bitirilmek istenen umutların partisidir. Şimdiye kadar siyasette söylenmemiş sözleri cesaretle söyleyebilen bir partidir. Şimdiye kadar bizleri, halklarımızı, inançlarımızı, kimliklerimizi, ayrıştırarak birbirinin karşısına koydular. Biz bu kirli siyaseti barajdan önce yıktık, bu ülkenin bütün renklerini HDP’de yan yana getirdik. Türkü, Kürtü, Alevisi, Sünnisi, Ermenisi, Arabı, Çerkezi, aklınıza gelebilecek bütün renkler bu şemsiyenin altındadır, artık bu partide yan yana, el eledir. Bizi birbirimizin karşısına koymak isteyenlere karşı birlik olduk hep beraber saf tuttuk. Bu bir özgürlük, barış safı.

Haberin Devamı

Bu bir kardeşlik safı. Siyasette en güçlü şekilde temsil edilmesinin imkanını oluşturduk. Kazanarak, her gün bir şey daha kazanarak, her gün bir adım daha ilerleyerek 7 Haziran’a doğru gidiyoruz. İnşallah 7 Haziran’da da Aydın’da, Türkiye'nin dört bir yanında da başarının halayını çekeceğiz. Barajı aşacak mıyız? Meclis’e girecek miyiz? Barışın teminatı olacak mıyız? Birileri kendi iktidarı için barışı tehlikeye atıyor. Saltanatı için, sarayında saltanat sürebilmek için, 'Barış süreci filan yoktur. Zaten Kürt sorunu da yoktur.' diyor. Buna en büyük cevabı, Aydın’dan sizler vereceksiniz. Evet, biz bu ülkede Kürt sorununu çözeceğiz. Eşitlikle çözeceğiz, özgürlükle çözeceğiz. Barış politikalarıyla çözeceğiz ama sizin gibi diktatörlük heveslisi olanları da yıktığımız barajın altında bırakacağız.” dedi.

Yolsuzluk konusunda AK Parti’yi eleştiren Kışanak, “Yakınını, eşini dostunu, çocuklarını, damatlarını fazlasıyla zengin etti. AKP bunun tadını çok çıkardı. Artık bence sonu geldi. Bu hırsızlığa, bu talana, bu ayakkabı kutusu siyasetine son vermenin zamanı geldi. Geleneksel siyaset, bu ülkedeki tekçi zihniyetin temsilcisi, şimdi bakıyoruz her iki başbakan da, çeyrek başbakan da. HDP o kadar güçlü, yenilikçi bir ses olarak toplumda karşılık gördü ki bunlar tek başbakanla başa çıkamayacaklarını düşünüp ikili sahaya çıkmaya başladılar. Artık bunların kendi içlerinde de bir düzenleri ve barışı kalmadı, çünkü her yerde böyledir. Nerede hırsızlık varsa hırsızlığı beraber yapanlar, sonra paylaşmak için kavga ederler. AKP’de yaşanan budur. Kendi sonlarının geldiğinin işaretidir.

Haberin Devamı

Saltanat yıkılırsa siz ne yapacaksınız? O sarayda oturmaya devam mı edeceksiniz, yoksa istifa mı edeceksiniz? Bugün seçim kampanyasını yürüten Cumhurbaşkanı’dır, Sayın Erdoğan’dır. Tarafsızlığı kalmamıştır. Açıkça meydanlara inip AKP için oy isteyen bir cumhurbaşkanının, AKP seçimde başarısız olursa istifa etmesi lazım. Çıksın açıklasın, yüzde 40’ın altına düşerse istifa edeceğim desin. Başbakan Davutoğlu zaten her hâlükârda kaybedecek, onun için biz Erdoğan’a soruyoruz, seçimi kaybedersen istifa edecek misin? Bu halk, senden bunu bekliyor. Madem taraf oldun, meydanlara indin, seçimlerde birinci aktör olarak çalışıyorsun, kaybetmenin faturasını sen ödeyeceksin. Bu halk seni başkan da yaptırmayacak, başbakanlık da zaten gitti.” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!