MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Elimi tutup Hakkâri’ye götürsün

Güncelleme Tarihi:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Elimi tutup Hakkâri’ye götürsün
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2015 01:26

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kendisine yaptığı Hakkâri’ye gitme çağrısına espriyle, “Elimden tutar beni götürürse memnun olurum. Başka buna ne diyebilirim? Akıllarınca HDP ile MHP’yi sen buraya gelirdin, sen oraya giderdin, gidemezdin gibi... Yarın kendilerini Türkiye’de bulmak bile zor olacak” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Bahçeli, Çorum, Amasya, Tokat ve Zonguldak gezilerinin molalarında gazetecilerin soruları üzerine şunları söyledi:
“(Davutoğlu’nun ‘Menderes idam edildiğinde MHP neredeydi?’ sözleri) Davutoğlu, oldukça yorgun. Tarihleri, olayları birbirine karıştırıyor. İlkokulun son sınıfında veya ortaokulun birinci sınıfındaki kişiyi, Adnan Menderes’in asılmasıyla nasıl ilişkilendiriyor? Zannediyorum biraz zihni yorgunluğu var. Ya seçim öncesi ya da seçim sonrası biraz tatil yapmasında yarar var. Millet kesin tatile gönderecek.

AKP-PKK UZLAŞMA İÇERİSİNDE

(Koalisyon tartışmaları) AKP fiilen bir koalisyonun içindedir. Oslo görüşmelerinden, açılım zırvasının başlangıcından bugüne kadar gelişen olayları dikkate aldığınızda, AKP-PKK açık veya örtülü bir uzlaşma içerisinde. Türkiye’deki koalisyonlar uzun ömürlü, başarılı olmamıştır. Tek başına iktidar yolu milletimiz için daha hayırlıdır.

ÇİFT DİFERANSİYELLİ CİP GİBİLER


(Başbakan, başkanlık sistemine değinmiyor?) Orada rol paylaşımı var. Başarılı olursa başarı Erdoğan’a, herhangi bir gerileme olursa sebebi Davutoğlu olacaktır. Ama ikisi beraber hareket etmek mecburiyetindeler. Çift diferansiyelli cip gibi gidiyorlar. Bir yerden yuvarlanacaklar.”

BORCUN DİYETİNİ ÖDEMEKTEDİR


Bahçeli, Bartın ve Karabük mitinglerinde şunları söyledi: “Millet bölünürse, bunun tamiri mümkün değildir. Bir yandan iki torba kömür gelirken, arka kapıdan Süleyman Şah Türbesi gitmiştir. Türkiye’nin en başarısız Dışişleri Bakanı, şimdilerde Başbakan sıfatıyla hezimetten hezimete koşmaktadır. Onurunu ve siyasi şerefini sarayın karanlıklarına bırakmıştır. Davutoğlu siyasi mizah, siyasi garabettir. Varını yoğunu saraya borçludur ve bu borcun diyetini ödemektedir. Bunun için başkanlık propagandasıyla uyuşturulmuştur. Saraydan aldığı narkoz, şuurunu kaybettirmiştir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!