HDP'den YSK'ya başvuru

Güncelleme Tarihi:

HDPden YSKya başvuru
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2015 13:05

HDP, 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimi'nin "düzen içinde ve dürüstlük ilkelerine uygun olarak yapılmasının sağlanması amacıyla gerekli önlemleri alması" istemiyle, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvuruda bulundu.

Haberin Devamı

HDP'den yapılan yazılı açıklamaya göre, parti yetkilileri, başvuru dilekçesini YSK'ya verdi. Dilekçede, HDP'nin, "Anayasal tarafsızlığa ve tarafsızlık yeminine aykırı davrandığı" gerekçesiyle, "Cumhurbaşkanlığı Makamının, saygınlığına gölge düşürülmeyecek biçimde uyarılması ve gerekli önlemlerin alınması" talebiyle daha önce yaptığı başvurunun, YSK tarafından reddedildiği hatırlatıldı.

"YSK'nın kararlarından cesaret alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, seçim propaganda ilkelerine aykırı hareket ettiği, seçimlerin dürüstlüğüne gölge düşürdüğü" iddia edilen dilekçede, Erdoğan'ın, 11 Mayıs'ta Rize ve Trabzon'da yaptığı konuşmalara yer verildi.

Erdoğan'ın açıklamalarında "yansızlık ilkesine" aykırı hareket ettiği, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Yasa'nın 49 ve devamı maddeleri ile seçim yasaklarına aykırı davrandığı ileri sürülen dilekçede, "Yüksek Seçim Kurulu'nun, seçimin düzen içinde ve dürüstlük ilkelerine uygun olarak yapılmasının sağlanması amacıyla gerekli önlemleri almasını ve sonucu hakkında partimizi bilgilendirilmesini umuyoruz" ifadesi kullanıldı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!