29 yıllık kan davasına son

Güncelleme Tarihi:

29 yıllık kan davasına son
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2008 12:30

Muş'un Korkut ilçesinde 2 aile arasında 29 yıldır yaşanan ve 16 kişinin yaşamını yitirdiği kan davası, Bitlis'in Güroymak ilçesinde düzenlenen törenle barışla son buldu.

Muş'un Korkut ilçesi Çayarası köyünden Pzong ve Begler ailesi arasında 1979 yılında hayvan otlatması nedeniyle çıkan ve iki aileden 16 kişinin yaşamını yitirdiği kan davasını sona erdirmek için, Güroymak ilçesinden Nurettin Mutlu aracı oldu.

Bitlis'in Güroymak ilçesinde bir araya gelen ailelerin barış toplantısına, Korkut Kaymakamı Ali Edip, Güroymak Kaymakamı Rıfat Altan, Güroymak Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu, Güroymak Jandarma Komutanı Ali Vanlı, Güroymak Emniyet Müdürü Mehmet Bulut, Güroymak Müftüsü Mustafa Demirbaş ile her iki aileden 2 bin kişi katıldı.
Kan davası sona ermesinde ara buluculuk yapan Nurettin Mutlu, “insan öldürmek dünyada en büyük günahlardan biridir. Bu nedenle kan davası sona ermesi bizleri mutlu etti. Bizi kırmayan aile üyelerine teşekkür ederim” dedi.

Pzong ailesini temsil eden Abdülcelil Arın ile Begler ailesinden Sıdık Çiftçi de barışa katkısı bulunan Mutlu'ya teşekkür etti.

Toplantının ardından her iki aile üyeleri, Kuran-ı Kerim'in altından geçti ve birbirlerine sarılarak barıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!