Başbakan Davutoğlu: CHP-MHP neredeydi

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Davutoğlu: CHP-MHP neredeydi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2015 01:24

CHP, MHP darbecileri kınadılar mı? Darbeye hiçbir zaman gerçek anlamda karşı çıkmadılar. 27 Mayıs’ta Adnan Menderes asıldığında CHP neredeydi, MHP neredeydi?

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, muhalefeti darbeci söylemde bulunmakla suçlayarak, “CHP, MHP darbecileri kınadılar mı? Darbeye hiçbir zaman gerçek anlamda karşı çıkmadılar. 27 Mayıs’ta Adnan Menderes asıldığında CHP neredeydi, MHP neredeydi? Şimdi 12 Eylül’ün generali ölünce herkes darbe ile hesaplaşmadan bahsediyor. Bir de utanmadan, sıkılmadan Evren ile kurucu Genel Başkanımızın adını birlikte anmaya kalkıyor. Pınarhisar Cezaevi’ne dimdik giden Cumhurbaşkanımıza kimse dil uzatamaz” tepkisini gösterdi. Başbakan Davutoğlu, Kütahya, Denizli ve Uşak mitinglerinde konuştu. Kütahya Zafer Meydanı’nda “Bilge adam” pankartları ile karşılanan Davutoğlu, özetle şunları söyledi:

OYUN İÇİNE GİREBİLİRLER


“2002’de IMF kapısındaki Türkiye, hastane önünde ilaç ilaç diye ağlayanlar vardı. Türkiye Cumhuriyeti’ne itibarı biz kazandırdık. Bize şeref dersi vermeye kalkanlar bu dönemi hatırlasınlar. Türkiye’yi merte dahi muhtaç kılmayan biziz. Milli iradeyi AK Parti temsil ediyor. Ben bir gün doğuda, bir gün batıdayım. Türkiye’de adım atmadığım, toprağına basmadığım bir yer bırakmayacağım. Ama diğerleri ya doğuda ya da batıda dolaşıyor. Milleti tümüyle kuşatan parti biziz. Birileri 7 Haziran öncesinde şu ya da bu şekilde oyunlar içine girebilirler.

YASSIADA KONGRE MERKEZİ

1946’da Kütahya Milletvekili Adnan Menderes’tir. Menderes ihtilal sonrası burada tutuklandı ve idam sehpasına yürüdü. Yarın (bugün) onun idam edildiği adayı, Yassıada’yı kongre merkezi yapıyoruz. Temelini yarın (bugün) atacağız. Darbeden hiçbir iz bırakmayacağız.

AK PARTİ DİK DURDU

AK Parti çilelerin üzerinde yürümüş bir partidir. 2002’de kurucu Genel Başkanımıza yasak koydular. Bizi durdurabildiler mi? Bu kadrolar 13 yıldır emanetinizi taşıyor. Cumhuriyet mitingleri yapmaya kalktılar. 28 Nisan e-muhtırası verdiler. O zaman neredeydiler. CHP, MHP destek verdi. Bir tek AK Parti dik durdu. Darbecilere dimdik durduk. Şimdi Gezi olayı gibi yeni darbelerle bizi yıkmaya kalktılar. Bizi sarsabildiler mi? Gezi provokasyonları ile bizi bir an bile sendeletemediler.

Allah da şahit olsun ki, darbeci ve vesayetçilere karşı bir an bile taviz vermeden dik durmaya devam edeceğiz. Yargıda paralelcileri devreye soktular. Bu darbecilere HSYK gereken cevabı verdi. Genel Başkanımıza, Adnan Menderes’e yapılanları yapmak istediler.

PARALELDEN SONRA ÜÇGEN

Şimdi üçgen var. Bu paralel çete de olsa, üçgen de olsa ihanete taviz vermeyiz. Üçgende kim var? CHP, MHP, HDP. Paralel de arkalarında. Bizim yolumuz ise düz bir çizgidir. Şimdi hep birlikte geliyorlar. Paralelciler, üçgenciler, kartel medya bu şebekeye karşı gücümüzü milletten alırız. Biz bütün kasetçilere, tuzak kuranlara kim olursa olsunlar karşı duracağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!