Hükümetten ve muhalefet liderlerlerinden Soma'ya giden yok

Güncelleme Tarihi:

Hükümetten ve muhalefet liderlerlerinden Somaya giden yok
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2015 12:05

Soma'da 301 madencinin hayatını kaybettiği kazanın birinci yıldönümünde, kentte çeşitli kurum ve kuruluşlarca pek çok anma töreni düzenlenecek. Ancak hükümet üyeleri ve muhalefet liderlerinin programlarında, Soma'daki anma törenlerine katılım bulunmuyor.

Haberin Devamı

Başbakan Ahmet Davutoğlu güne Antalya'da başladı. NATO Dışişleri Bakanları toplantısı için Antalya'da bulunan Davutoğlu, hem toplantının açış konuşmasını yapacak, hem de konuk bakanlarla ikili görüşmelerde bulunacak.

Davutoğlu'nun bundan sonraki programı ise, Kütahya'da yapacağı seçim mitingi olacak. Ardından Denizli ve Uşak'ta Valilikleri ziyaret edecek.

Başbakan, Soma'nın bağlı olduğu Manisa'nın komşusu tüm illere, Uşak'a, Kütahya'ya ve Denizli'ye gidecek.
Ancak Soma Davutoğlu'nun resmi programında bulunmuyor.

Hükümetten ve muhalefet liderlerlerinden Somaya giden yok
GÜNDEMİ ÖZETLEYEN FOTOĞRAF

ENERJİ VE ÇALIŞMA BAKANI'NIN PROGRAMINDA DA SOMA YOK

Soma faciası meydana geldiğinde oraya giden ilk Bakan olan Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın basına açıklanmış resmi bir programı bulunmuyor. Aynı şekilde, Çalışma Bakanı Faruk Çelik'in de Anadolu Ajansı gündeminde yer alan herhangi bir programı yok.

Haberin Devamı

MANİSALI BAŞBAKAN YARDIMCISI ARINÇ, DİYARBAKIR'DA

Manisalı olan, daha önce pek çok kez Manisa'dan milletvekili seçilen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın programında da Soma'daki anma törenleri yer almıyor.
Resmi programına göre Arınç bugün, Diyarbakır'da restorasyonu biten Ulucami'nin ikinci kısım açılışını yapacak. Kristal parkta kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşları emsilcileri ile biraraya gelecek.

UNUTTUK MU

MUHALEFET LİDERLERİ SEÇİM ÇALIŞMASINDA

Soma’da facianın birinci yıldönümünde muhalefet liderleri de bulunmayacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün, Mersin'in ilçelerinde halka hitap edecek, Zeynel Abidin Türbesi ziyaretinden sonra Karaman'a geçerek, Aktekke Kent Meydanı'nda düzenlenecek mitingde konuşacak. Facianın ilk anlarından itibaren adeta Soma'nın sesi olan CHP'li Özgür Özel ise yine acılı ailelerin yanında bulunuyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Çorum, Amasya, Tokat'ta düzenlenecek mitinglerde konuşacak.

HDP'de ise Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş, İstanbul'da çeşitli ziyaretlerde bulunacak, Başkan Figen Yüksekdağ, Van'da cenaze töreni ile kadın toplantısına katılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!