Masum Türker: Türkiye’de seçimler meşrutiyetini kaybetmiştir

Güncelleme Tarihi:

Masum Türker: Türkiye’de seçimler meşrutiyetini kaybetmiştir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2015 11:52

DEMOKRATİK Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, seçim çalışmaları için geldiği Muğla’da partisinin İl Başkanlığı ve ilçeleri ziyaret etti. Ortaca’da halka seslenen Türker, iktidara gelmeleri halinde asgari ücreti 2 bin TL yapacaklarını belirterek, 7 Haziran seçimleri için ise "Türkiye’de yapılan seçimler barajlar dolayısı ile meşrutiyetini kaybeden seçimlerdir" dedi.

Haberin Devamı

Muğla’ya gelerek, partisinin il başkanlığını ziyaret eden DSP Genel Başkanı Masum Türker, milletvekili adaylarıyla birlikte ilçe ilçe gezerek vatandaşlarla buluştu. İktidara gelmeleri halinde asgari ücretin 2 bin TL, emekli maaşını da 2 bin 600 TL yapacaklarını söyleyen Türker, asgari ücretin sosyal güvenlik harici vergiden ve diğer yasal kesintilerden muaf tutulacağını ifade etti. Vatandaşlarla sohbet eden Türker, Ak Parti iktidarına eleştirilerde bulundu.

İTİBARSIZLAŞTIRMA POLİTİKASI UYGULANIYOR

Sosyal adaletçi politikaları uygulamak için oy isteyen Masum Türker, "Şu anda Türkiye bir büyük değişim ve dönüşüm sürecine girdi. Bir taraftan AKP’nin uluslararası sermayenin egemenliğini pekiştirmek için yaptığı uygulamalar, diğer taraftan Türkiye’de başta yargı olmak üzere bütün kurumları itibar kaybına soktuğu bir süreci yaşıyoruz. Önce orduyu balyoz hareketi ile itibarsızlaştırdılar, şimdide yargıyı hakimleri savcıları hapsederek ihraç ederek itibarsızlaştırıyorlar. Türk ekonomisi şu anda büyük bir kriz yaşıyor. Bu kriz Türkiye de yoksulluğu ve işsizliği daha da artıracak bu nedenle bu dönem bir ciddi değişimin yaşanması bu değişimde tekrar bir dönüşümü sağlaması gerekiyor bu nedenlerde parlamentoda temsil edilecek parti sayısının artırılması gerekiyor. Artık AKP gitsin diye oylarında bir yerde toplanmasının bir faydası olmadığını gördük. O nedenle biz Demokratik Sol Parti olarak halktan oy istiyoruz. Bize oyunuzu verin bu değişim ve dönüşüm sürecinde yoksulluğu ve işsizliği hedef alarak halkın yanında yer alan sosyal adaletçi politikaları uygulayalım" dedi.

ASGARİ ÜCRET VERGİDEN MUAF OLACAK

Türkiye’de gelir adaletsizliğinin olduğunu söyleyen Türker, "Şuanda yapılan hesaplara göre emeklinin en az maaşının 2 bin 600 TL, asgari ücretin 2 bin TL olması ve tüm vergilerden muaf olması gerektiğini savunuyoruz. Çiftçi artık ekmekten vazgeçti toprağını boş bırakıyor. Çünkü maliyetler karşılanamayacak düzeye geldiği gibi malını da zararla satıyor. Burada hükümetin son on yıldır Türkiye’yi tarım ülkesi olmaktan çıkartma taahhüttünü yerine getirme hedefi var. Hepimiz hatırlayalım 2004 yılında Tayip Erdoğan Avrupa Birliği’ne Türkiye’deki tarım sektörü oranını azaltma taahhüttü vermişti, yani Türkiye’yi gıda ithalatı yapan bir ülke haline getireceğini söyledi. Şimdide Türkiye o noktaya geliyor. Fazla olan mal ürününde pahalı fiyatlarda sattırarak Türkiye’yi bir ithalatçı durumuna getirmeye çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

AK PARTİ İLE CHP KOALİSYONU DÜŞÜNÜLÜYOR

7 Haziran seçimlerinde halkın kendi partisine oy vermesi durumunda Türkiye’de hem örgütlenme hem de ifade özgürlüğü sağlanacağını söyleyen Türker, "AKP ve CHP’nin bir koalisyon yapacağını CHP’nin bazı yöneticileri ile bu konunun çöp çatanı Kemal Derviş, bir TV programında zaten ibraz etmişti. Türkiye’de neoliberal sermayenin Türkiye’ye dayatmak istediği federal yapının oluşması Türkiye de Kürt meselesini taviz vererek çözebilmek için 2002 yılından bu yana Türkiye için ön görülen Koalisyon CHP-AKP koalisyonudur. Bunu CHP’lilerde AKP’liler de reddetmiyor. Ama AKP eğer birinci parti çıkmazsa büyük ihtimalle Cumhurbaşkanı Erdoğan bu koalisyonun CHP başkanlığında kurulmaması için geçici bir hükümet atayacak ve meclisi fes ederek tekrar bir genel seçime gidilmesini isteyecek. Türkiye şu anda seçim barajlar dolayısı ile yapılan bütün seçimler meşrutiyetini kaybeden seçimlerdir. Halk istemediği yere oy vermeye zorlanıyor. Herkesin kendi partisine oy vermesi için seçim barajının kaldırılması gerekmektedir" diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!