Konya'da gözaltına alınan 3 avukattan 2'si serbest

Güncelleme Tarihi:

Konyada gözaltına alınan 3 avukattan 2si serbest
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2015 16:25

KONYA'da Fethullah Gülen soruşturması kapsamında gözaltına alınan 3 avukattan 2'si, polisteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Halen gözaltında bulunan M.O.'nun ise yapılan sorgulamanın ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Haberin Devamı

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullah Gülen soruşturması kapsamında avukat M.O., geçen pazar günü saat 23.00 sıralarında Konya Havalimanında gözaltına alındı. Dün de M.O.'ya ait merkez Selçuklu İlçesi'ndeki hukuk bürosunda polis tarafından arama yapıldı. Bilgisayarların hard diskleri kopyalandı. Arama yapıldığı sırada aynı hukuk bürosunda görevli avukat Mehmet Şimşek ve Ahmet Bal da gözaltına alındı.
Polisteki ifadelerinin ardından gece yarısı serbest bırakılan Mehmet Şimşek ve Ahmet Bal, bugün çalıştıkları hukuk bürosunda basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasına Denge Hukukçular Derneği Başkanı İbrahim Bakım ve dernek üyeleri de destek verdi.

Avukat M.O.'nun kendisine herhangi bir mahkeme ve savcılık kararı tebliğ edilmeksizin Konya Havalimanında gözaltına alındığını öne süren Mehmet Şimşek, şunları söyledi:

" Gözaltından sonra, Konya 1'inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından ev ve işyerlerimiz hakkında arama- el koyma kararı verilmiştir. Karar dün saat 13.00'dan itibaren birlikte çalıştığımız avukatlık bürosunda ve ev adreslerimizde hukuksuz bir şekilde bu karar uygulanmıştır. Bu karar uygulanırken yine hakimlik tarafından ek bir kararla ben ve avukat Ahmet Bal ile ilgili olarak ta gözaltı işlemi yapılmıştır."

Arama kararından 2 saat önce Konya'ya yerel yayın yapan bir internet haber sitesinde, adreslerde aramanın yapıldığına ilişkin haberlerin yer aldığını öne süren Şimşek, "Bu süreçte dosyayla ilgili gizlilik ve kısıtlılık kararı olması nedeniyle avukat meslektaşlarımız dahi dosya ile ilgili bilgi alamamıştır. Ancak söz konusu haber sitesinde, karar icra edilmeye başlamadan 2 saat önce bu konu yanlı bir biçimde haber yapılması manidardır."dedi.

Şimşek, Konya Borası'na kayıtlı avukat meslektaşları M.Ş.Ş.'nin suçlayıcı ve iftira edici tarzda beyanları sonucu haklarında gözaltı ve arama kararı çıktığını belirtti. Şimşek, haklarında iftira da bulunan avukat M.Ş.Ş. hakkında 'iftira ve suç uydurma' suçlarından Cumhuriyet Savcılığı'na başvuracaklarını, Konya Barosu ve Barolar Birliği'ne de şikayette bulunacaklarını söyledi.

Gazetecilerin, gözaltı gerekçesi nedir? sorusuna Şimşek, soruşturma hakkında gizlilik kararı olduğunu belirterek, "İçi boş bir dosya. Tamamen iftiradan ibaret. Bir iki şahsın karalayıcı iftiralarından oluşan bir dosya."dedi.

Şimşek, paralel yapılanma soruşturması kapsamında gözaltına alındığı iddiasıyla ilgili soruya da "Bunların hepsi safsata. Bu iddiaları kabul etmiyoruz. Gizlilik kararı kalkınca hepsini açıklayacağız."dedi.

Halen gözaltında bulunan M.O.'nun ise yapılan sorgulamanın ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Avukat M.O. bir dönem Torku Konyaspor’un basın sözcülüğünü yapmıştı. Ayrıca 2006 yılının ağustos ayında Konya’nın Çumra ilçesi yakınlarında 4 ölümlü trafik kazasına karışan dönemin Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın oğlu Abdullah Unakıtan’ın da avukatlığını üstlenmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!