CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Diyanet'in makam aracını al o zaman sen kullan

Güncelleme Tarihi:

CHP lideri Kılıçdaroğlundan Erdoğana: Diyanetin makam aracını al o zaman sen kullan
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2015 00:54

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyanet İşleri Başkanı'nın makam aracıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ''Ben olsam iade ettirmezdim'' demesine ''Kendi oturduğu kaçak sarayı meşrulaştırmak istiyor o söylemi. Ben kaçakta oturuyorum diyor. Ben olsaydım iade ettirmezdim diyor. Al o zaman sen kullan, gerçi sana hafif gelir o'' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 12 Eylül darbesinin mimarı Kenan Evren’in ölümüne atıfla, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem uygulamaları ve hem de fikriyatı açısından günümüzün Evren’idir. Söylemlerine ve icraatlarına baktığınızda bu benzerlikleri bulursunuz. Her konuşması, gezisi herkese zarar veriyor, başta AKP’ye” dedi.

Kılıçdaroğlu, Muğla, Isparta ve Burdur mitingleri öncesi uçakta şunları söyledi:

CENAZEYE KATILMAYACAĞIZ

“Kenan Evren, demokrasi tarihimize en büyük darbeyi vuran kişilerden biri. Dini istismar etti, gencecik çocukları idam ettirdi, hapishanelerde işkenceyi rutin bir uygulama haline getirdi. Toplum belleği bunların hiçbirini unutmadı. Evren ve arkadaşlarının oluşturduğu darbe hukuku da aynen devam ediyor. Toplumun, Evren’in ölümüne ilişkin tavrını saygıyla karşılamak gerekiyor. Bu tavrı ben demokrasiyi güçlendirme özlemi olarak görüyorum. Biz de cenazesinde temsilci görevlendirmeyeceğiz, cenazeye katılmayacağız.

‘HAYIR’ OYU VERMİŞTİM

Bürokrattım, İstanbul’da oturuyorduk. 12 Eylül sabahı komşum kapıyı çaldı, ‘Darbe oldu’ bilgisini verdi. Televizyonları açtık, Evren konuşuyordu. İlk duygum, biraz karamsarlık, biraz da ‘Acaba bir şeyler düzelecek mi’ düşüncesi. Ancak uygulamalar bir şeylerin değişeceğini değil, karamsarlığın yoğunlaştığı süreci gösterdi bize. 12 Eylül Anayasası’na da ‘Hayır’ oyu verdim.

AKP’NİN ERİDİĞİNİ GÖRMELİ

Erdoğan’ın İzmir Stadı’na bakıp bir ahlak ve vicdan muhasebesi yapması lazım. Bir siyasal partinin ana aktörü olarak öne çıkmasının faturası İzmir Stadı’dır. Aziz Kocaoğlu’na ‘Yuh’ çekenler de Cumhurbaşkanı’nı dinlemek için oraya gelenler değil, AKP’nin asıl liderinin Erdoğan olduğunu düşünenler. Onlar Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı olarak görmüyor. Ki Erdoğan’ın da AKP’nin nasıl eridiğini görmesi lazım.

ASGARİ ÜCRET YANITI


Biz asgari ücreti 1500 TL’ye çıkartırken işverene bir yük getirmeyeceğiz. Bizim bunu nasıl yapacağımızı bilmiyor. Biz vergi politikalarını ve sosyal politikaları kendi içinde uyumlu götüreceğiz. İşvereni de destekleyeceğiz. Yeter ki üretim yapsın. Örneği KOBİ’lere sıfır faizli kredi vereceğiz.”

Haberin Devamı

Diyanet’in aracını sen kullan o zaman

CHP Lideri, dün akşam Fox TV’de gazetecilerin sorularını yanıtladı:
Erdoğan diyor ki ekonomi 3 yıldır patinaj çekiyor. Niye çekiyor? İktidarda CHP mi var. Bunlara “Devlet nasıl yönetilir kursu” açacağım.
Sayın Derviş 2-3 sene önce şunu demişti: “Türkiye tıkanabilir ve yeni bir programa ihtiyaç var” kimse dinlemedi.
Lale Devri yaşıyoruz. Örneğin İzmir Büyükşehir Belediyesi metronun kilometresini 50 milyona yapıyor. Ankara aynı metroyu 100, İstanbul 150 milyona yapıyor.
(Diyanet’in makam aracı) Kendi oturduğu kaçak sarayı meşrulaştırmak istiyor o söylemi. Ben kaçakta oturuyorum diyor.
Ben olsaydım iade ettirmezdim diyor. Al o zaman sen kullan, gerçi sana hafif gelir o.

Haberin Devamı

Mitingler ahlaksızlık

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran öncesinde mitinglerine hız veren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi, şunları söyledi: “Bu konuyu, seçimde oy kullanacak insanların vicdanına havale etmemiz lazım. Tarafsızlığı konusunda TBMM’ye gelip namusu ve şerefi üzerine yemin eden bir insanın seçildikten sonra yeminini bir tarafa bırakıp meydan meydan iktidar için oy istemesi hiçbir ahlakın, hiçbir inancın kaldıracağı şey değildir. Eğer bir insanda vicdan varsa, sorumluluk varsa, ahlak varsa dönüp Erdoğan’a ‘Yeter kardeşim’ demesi lazım. YSK sorumluluğunun gereğini yerine getirmemiştir. YSK, Cumhurbaşkanı’na ‘Siz tarafsız kalmak zorundasınız’ diye karar alabilirdi. Yani ettiği yemini anımsatmak zorunluluğu vardı YSK’nın. Cumhurbaşkanı’nın sorumsuz olması, ona tarafsızlığını anımsatmaya engel değildir.”Serkan DEMİRTAŞ / ANKARA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!