Kenan Evren’in kızı Şenay Gürvit: 70 milyonun 60 milyonu takdirle anıyor

Güncelleme Tarihi:

Kenan Evren’in kızı Şenay Gürvit: 70 milyonun 60 milyonu takdirle anıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2015 01:30

Kenan Evren’in kızı Şenay Gürvit, dün akşam CNN Türk’te Mirgün Cabas’ın hazırladığı ‘Her Şey’e canlı yayında bağlandı. “70 milyonun 60 milyonu Evren Paşa diye takdirle anıyor” diyen Gürvit şöyle konuştu:

Haberin Devamı

''Böyle bir babaya sahip olduğumuz için çok mutluyuz. Çok babacan, dürüst, hiç kin tutmayan, herkese iyilik yapmayı seven, şimdiki televizyonlardaki söylenenleri hak etmeyen bir insandı. Onun için söylenenleri kabul etmemiz mümkün değil. Onun için biz Meclis’te tören istemedik. Gerek görmedik. Hiç bunları hak etmediğini düşünüyorum. O günden bu güne aynı anayasayla görev yapılıyor. Tek başına iktidar olan bir hükümet bir anayasayı değiştiremez miydi? İşlerine gelince anayasa değiştirilsin, işlerine gelmeyince... Olmaz öyle şey. Halka yanlış bilgiler vermemek lazım. Babam çok dürüst bir adamdı, ailecek alnımız ak. Onların hiçbirini haketmedi. Allah ona yattığı yerde rahatlık versin. Ne dedi. ‘Ben gene o şartlarda olsa yine aynı şeyi yapardım’ dedi. Bunu da saklamadı. Hiç yalpalamadı ki, şimdikiler gibi. Hiç kıvırtmadı yani. Şimdiki Türkiye’nin ortamı çok mu güzel. Askerler boşu boşuna içeri girdiler Genelkurmay Başkanı dahil. Tekrar onları tahliye ettiler. Onların canı yok muydu? Kimin sesi çıktı? Şimdi ‘biz yanlış yönlendirilmişiz’.. Yok böyle devlet yönetilmez. 12 Eylül öncesi canı yananları üniversiteye gidenleri. Herkes diyorki çocuklarımız Evren Paşa sayesinde okudu. Babam mı astırdı onları? Asın mı dedi? Olayları o günün şatları içinde her şey saptırılıyor. Herşey saptırılıyor. Medya o kadar güzel yönlendiriyorki. Bazı öyle profesörleri televizyonda görüyorum. Şaşırıp kalıyorum. Toplumu da yanlış yönlendiriyor. Babamın Yargıtay’da devam eden dosyası vardı. Evet. Haksızlık olduğunu düşünüyorum. Babam er olarak vefat etseydi herkes bayram mı edecekti. Medya, toplum bunu mu istiyor? Hayır... İnanın 70 milyonun 60 milyonu Evren Paşa diye takdirle anıyor. Geri kalan 10 milyonda öyle ansın bizim için hiçbir önemi yok.”

CENAZESİ BUGÜN

AK Parti, CHP, MHP ve HDP, Evren’in bugünkü cenaze törenine katılmayacaklarını açıkladı. Evren için Genelkurmay’da tören yapılacak. Evren, Ahmet Hamdi Akseki Camisi’nde öğleyin kılınacak cenaze namazından sonra Devlet Mezarlığı’nda toprağa verilecek.



KENAN EVREN ÖLDÜ

FOTOĞRAFLARLA 12 EYLÜL

KENAN EVREN’İN HAYATI

12 EYLÜL İDDİANAMESİNİN TAM METNİ

İŞTE KENAN EVREN'İN 12 EYLÜL SAVUNMASI

GEÇMİŞE DÖNMEK İSTEMEMİŞTİ

22 YIL HASTALIKLARLA MÜCADELE ETTİ

KENAN EVREN'İN ÖLÜMÜ DIŞ BASINDA

DAVUTOĞLU'NA DİLEKÇE: DEVLET TÖRENİ DARBEYİ MEŞRULAŞTIRIR

KENAN EVREN SON RÖPORTAJINDA BUNLARI SÖYLEMİŞTİ

AK PARTİLİ VEKİL: HESABIMIZ YARIM KALDI

TSK’DAN AÇIK ADRESLİ TAZİYE

PARTİLER CENAZESİNE KATILMIYOR

AİLESİ: CENAZE TÖRENİ…

HÜSEYİN ÇELİK’TEN BAKAN YILMAZ’A KENAN EVREN TEPKİSİ

AK PARTİLİ VEKİLDEN ÇOK SERT SÖZLER

EVREN SORUSUNA CEVAP: YARAMI DEŞMEYİN…

BAKMADAN GEÇME!