Şiddetli yağış uçuşları da etkiledi

Güncelleme Tarihi:

Şiddetli yağış uçuşları da etkiledi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2015 21:42

İstanbul'da saat 20.30'dan itibaren etkisini gösteren şiddetli yağış ve fırtına, Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'na yapılan seferlerde aksamalara neden oldu.

Haberin Devamı

Gökgürültülü sağanak yağış nedeniyle hava sahasında etkili olan, 'CB' (kümülonimbus) olarak adlandırılan, kötü hava koşullarına ve yıldırımlara yol açan elektrik yüklü bulutlar, Atatürk Havalimanı'na inecek uçakları olumsuz etkiledi.
Şiddetli yağış nedeniyle Atatürk Havalimanı'na inmesi gereken 14 uçak, Sabiha Gökçen Havalimanı, İzmir Adnan Menderes Havalimanı ve Ankara Esenboğa Havalimanı'na yönlendirildi.

Bu arada, Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan uçakların kalkışına, şiddetli yağışın ve fırtınanın etkili olduğu 12 dakika boyunca izin verilmezken, fırtınanın etkisini kaybetmesinin ardından saat 21.20 sıralarında uçuşlar yeniden normale döndü.

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Ali Genç, Twitter'dan yaptığı açıklamada, İstanbul'daki sağanak yağışın THY uçuşlarını etkilediğini belirterek, "Atatürk Havalimanı'na iniş yapılamadığı için uçaklar başka havalimanlarına yönlendirilmektedir" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!