Tutuklanan hakim Metin Özçelik HSYK'ya başvurdu

Güncelleme Tarihi:

Tutuklanan hakim Metin Özçelik HSYKya başvurdu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2015 17:35

Açığa alınan ve tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne konulan eski 29. Asliye Ceza Hakimi Metin Özçelik, avukatı aracılığıyla HSYK'ya başvurarak, hakkındaki soruşturma izninin ve görevden uzaklaştırma kararının kaldırılmasını istedi.

Haberin Devamı

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile 22 Temmuz ve devamında yapılan operasyonlarda tutuklanan, aralarında Yurt Atayün ve Ali Fuat Yılmazer'in de bulunduğu 63 polisin dosyasında reddi hakim kararı vermesinin ardından açığa alınan ve tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne konulan eski 29. Asliye Ceza Hakimi Metin Özçelik, avukatı aracılığıyla Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) gönderilmek üzere İstanbul Adalet Sarayı HSYK Bürosu'na 2 ayrı dilekçe sundu.

SORUŞTURMA İZNİ KARARININ KALDIRILMASINI İSTEDİ

Avukat Önder Durdu tarafından HSYK 3. Dairesi'ne gönderilen ilk dilekçede, 28 Nisan'da Hakim Metin Özçelik hakkında verilen soruşturma izni kararının yeniden incelenmesi ve bahse konu hukuka aykırı karardan dönülerek, soruşturma izninin kaldırılması istendi. Dilekçede, HSKY 3. Dairesi tarafından, 1. Sınıf Hakim Metin Özçelik hakkında HSYK müfettişleri tarafından başlatılan soruşturmanın devamına 28 Nisan günü karar verildiği belirtildi. Soruşturma izni kararının kendilerine tebliğ edilmediği ifade edilen dilekçede, soruşturma izni kararının yeniden inceleme talebinde bulunma zaruretinin hasıl olduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

Dilekçede, "Müvekkilimiz adli veya idari (disiplin) soruşturmasını gerektirecek hukuka aykırı bir davranışta bulunmamıştır, karar vermemiştir. Müvekkilim hakkında soruşturma izni verilmesi hukuka aykırıdır. Dairenin bahse konu kararı Anayasamızda teminat altına alınmış olan yargı bağımsızlığı ve hakim savcılık teminatı ilkelerine, AİHS ile teminat altına alınmış olan ilkelere açıkça aykırıdır. Müvekkilimizin savunması alınmadan hakkında soruşturma izni verilmesi, usul hukuku yönünden de hukuka aykırıdır" denildi.

"MÜVEKKİLİMİZ GÖREVİNE İADE EDİLSİN"

Soruşturma izni kararının kendilerine tebliğ edilmesini isteyen Avukat Önder Durdu, dilekçenin sonuç bölümünde, "Kararın tarafımıza tebliğinden sonra, gerekçeli savunma ve taleplerimizi ileri sürmek üzere tarafımıza 10 günlük süre verilmesine, soruşturma izninin kaldırılmasına ve müvekkilimizin görevine iade edilmesine karar verilmesini talep ediyoruz" ifadesine yer verdi.

Haberin Devamı

"GÖREVDEN UZAKLAŞTIRMA KARARI KALDIRILSIN"

HSYK 2. Dairesi'ne sunulan dilekçede ise Hakim Metin Özçelik hakkındaki 'Geçici bir tedbir olarak görevden uzaklaştırma' kararının yeniden incelenmesi ve kaldırılması istendi.

30 NİSAN'DA TUTUKLANMIŞTI

Hakim Metin Özçelik, 30 Nisan günü Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasına kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" ve "Silahlı örgüt üyesi olmak" suçlarından tutuklanmıştı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!